Un excelent raport de activitate a Bisericii Ortodoxe

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

03.03.2008

De data asta chiar nu glumesc. Mi se pare foarte mişto ideea raportului de activitate a Bisericii Ortodoxe Române şi eu, personal ca chinezu ce nu prea le are cu duhul pogorât şi alte alea, chiar am acumulat nişte date din ce se zice acolo. Dincolo de infromaţiile în sine, îmi place deschiderea noului Patriarh către a comunica. Chiar dacă se face mai cu greşeli, mai târâş grăpiş, dar e bine că se face şi că există deschidere. Restul se îndreaptă pe parcurs. Doamne ajută (sau cum se zice)!

“Viata monahala din cele 637 asezaminte monahale (444 manastiri si 184 schituri, 9 metocuri), in care traiesc 2.910 calugari si 5.177 calugarite, s-a desfasurat in rugaciune, munca si studiu. Pentru pregatirea teologica a monahilor si monahiilor au functionat 6 seminarii teologice monahale si facultatile de teologie.
Trebuie precizat ca 10.395 preoti si diaconi au studii superioare teologice ca pregatire, iar 3.202 studii medii seminariale, dobandite in facultatile de teologie, respectiv in seminariile teologice.
Grija ierarhilor, preotilor si credinciosilor pentru locasurile de cult s-a concretizat in:
-punerea pietrei de temelie si inceperea lucrarilor la 163 biserici noi;
-continuarea lucrarilor incepute la alte 992 biserici;
-finalizarea lucrarilor la 331 biserici, dintre care 136 au fost sfintite;
-restaurari si reparatii la alte 709 biserici;
-repictarea a 440 de biserici, din randul carora, 294 locasuri au fost resfintite.”

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Un excelent raport de activitate a Bisericii Ortodoxe”

  1. Ti-a scapat partea aceea ce ajutorarea vaduvelor si orfanilor cu asezamintele pentru batrani si nevoiasi, cu mancarea gratis pentru amaratii fara casa. Sau pur si simplu nu era in raport? Se prea poate, la cata modestie izvoraste din clerul BOR. Not!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)