Nou: Studiu bazat pe răspunsurile primite din partea a 153 de top influenceri. Cere gratuit rezultatele studiului aici.

Cu Dumnezeu înainte spre închisoare

30.01.2008

S-a dat sentinţa definitivă în cazul Tanacu. Tăicuţul cu măicuţele o să facă nişte canoane şi nişte spovedanii mai originale în închisoare vreo câţiva ani fiecare.

Ce m-a enervat: tot scandalul Tanacu s-a concentrat nu pe latura penală, cum ar fi fost cazul (nişte unii au omorât pe cineva), ci latura religioasă. De parcă ar fi contat faptul că ucigaşul şef purta sutană, barbă şi avea un lanţ cu o cruce mare la piept. Parcă ar fi contat că locul faptei a fost o mânăstire şi nu parcul aflat faţă în faţă cu spatele gării. Păi şi dacă o florăreasă şi-ar fi omorât consortul prin înţepare repetată cu spini de trandafiri (crezând aproape mistic că aşa îl scapă de reumatism)? Ar fi trebuit ca lumea florarilor din România să înceapă o discuţie despre fotosinteza petuniei şi efectele sale asupra psihicului uman? Sau dacă brutarul şi-ar fi omorât brutăreasa scufundând-o în aluat (crezând aproape mistic că o scapă de negi)? Ar fi trebuit ca toată brutărimea din România să explice creşterea preţului pâinii prin analogie cu dospirea drojdiei în contact cu tegumentul uman?

Treaba este foarte simplă. Penal de simplă. Cineva a omorât pe cineva. Iar pentru asta trebuie să plătească. Cine sunt ucigaşii, locul faptei, de ce şi cum au făcut-o sunt doar detalii de procuror la dosar.

Probabil că nici acum făptaşii (că asta sunt, nişte făptaşi, la urma urmei) nu se consideră vinovaţi. Asta să o spună lui Şefu Mare la Judecata de Apoi. Să îi explice Lui de ce şi cum au omorât pe cineva. Şi să ceară iertare pentru ce au făcut. Noi, aici, în lumea noastră lumească şi în nimicnicia noastră, nu putem ierta aşa ceva. Nu avem cum. Ar fi un păcat prea mare dacă am ierta.

0 comentarii la “Cu Dumnezeu înainte spre închisoare

 1. Vania Răspunde

  Şi noi, cei mai în cunoştinţă de cauză, ce-ar trebui să spunem?…

  Poate doar aceea că, în întâmplarea de la Tanacu, s-a confirmat vorba românească ce zice că facerea de bine… nu-i lucrul cel mai înţelept!
  Mai cu seamă când Onor Episcopia abia aşteaptă să ai vreo păţanie mai spectaculoasă…

 2. kmi Răspunde

  Io zic doar „Doamne fereste”…neuronul meu refuza sa se gandeasca la astfel de situatii, pe principiul ca „what you don’t know, can’t hurt you”.

 3. artistu Răspunde

  Orezare, da’ e mai misto cand te duci pe latura religioasa, pentru ca se face din asta o STIRE, tocmai buna de pus pe pagina tabloidelor si de urlat la stirile din PRIME-TIME!
  Zi tu ca nu am io dreptate?
  ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.