Cu Dumnezeu înainte spre închisoare

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

30.01.2008

S-a dat sentinţa definitivă în cazul Tanacu. Tăicuţul cu măicuţele o să facă nişte canoane şi nişte spovedanii mai originale în închisoare vreo câţiva ani fiecare.

Ce m-a enervat: tot scandalul Tanacu s-a concentrat nu pe latura penală, cum ar fi fost cazul (nişte unii au omorât pe cineva), ci latura religioasă. De parcă ar fi contat faptul că ucigaşul şef purta sutană, barbă şi avea un lanţ cu o cruce mare la piept. Parcă ar fi contat că locul faptei a fost o mânăstire şi nu parcul aflat faţă în faţă cu spatele gării. Păi şi dacă o florăreasă şi-ar fi omorât consortul prin înţepare repetată cu spini de trandafiri (crezând aproape mistic că aşa îl scapă de reumatism)? Ar fi trebuit ca lumea florarilor din România să înceapă o discuţie despre fotosinteza petuniei şi efectele sale asupra psihicului uman? Sau dacă brutarul şi-ar fi omorât brutăreasa scufundând-o în aluat (crezând aproape mistic că o scapă de negi)? Ar fi trebuit ca toată brutărimea din România să explice creşterea preţului pâinii prin analogie cu dospirea drojdiei în contact cu tegumentul uman?

Treaba este foarte simplă. Penal de simplă. Cineva a omorât pe cineva. Iar pentru asta trebuie să plătească. Cine sunt ucigaşii, locul faptei, de ce şi cum au făcut-o sunt doar detalii de procuror la dosar.

Probabil că nici acum făptaşii (că asta sunt, nişte făptaşi, la urma urmei) nu se consideră vinovaţi. Asta să o spună lui Şefu Mare la Judecata de Apoi. Să îi explice Lui de ce şi cum au omorât pe cineva. Şi să ceară iertare pentru ce au făcut. Noi, aici, în lumea noastră lumească şi în nimicnicia noastră, nu putem ierta aşa ceva. Nu avem cum. Ar fi un păcat prea mare dacă am ierta.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Cu Dumnezeu înainte spre închisoare”

 1. Şi noi, cei mai în cunoştinţă de cauză, ce-ar trebui să spunem?…

  Poate doar aceea că, în întâmplarea de la Tanacu, s-a confirmat vorba românească ce zice că facerea de bine… nu-i lucrul cel mai înţelept!
  Mai cu seamă când Onor Episcopia abia aşteaptă să ai vreo păţanie mai spectaculoasă…

 2. Io zic doar „Doamne fereste”…neuronul meu refuza sa se gandeasca la astfel de situatii, pe principiul ca „what you don’t know, can’t hurt you”.

 3. Orezare, da’ e mai misto cand te duci pe latura religioasa, pentru ca se face din asta o STIRE, tocmai buna de pus pe pagina tabloidelor si de urlat la stirile din PRIME-TIME!
  Zi tu ca nu am io dreptate?
  ;)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)