În social media e ca la nuntă

La nuntă te duci că te invită cineva. Știi tu, când vine invitația numită amendă în cele mai multe cazuri. În social media, nu te invită nimeni. Dar te inviți singur/ă. Doar că nu îi zici amendă. Și nici nu crezi că este o invitație. Ci un drept. Sau ceva.

La nuntă te duci să te întâlnești cu cineva. Cu cei de care îți place. ”Ce faci, coix, de când nu ne-am mai văzut? Toarnă!”. Doar că te întâlnești și cu cei pe care te-ai străduit din răsputeri să îi eviți. Mătușa lu văru lu cumnatu lu unchiu. Și tot neamul ei. Așa și în social media. Tu te duci să te vezi cu bula ta. Dar mătușile lu văru lu cumnatu lu unchiu te iau de nou pe interneți. Și te tot întreabă ”de-a cui ești?”.

La nuntă ai formație și DJ. Unii mai slabi, alții mai buni. Depinde de conjucția astrelor și conjunctura bugetului. Și în social media se cântă. Toată lumea cântă. Toți. Fără să fie plătiți. Bine, mai mult se răcnește. Dar pe de altă parte și hip hopul și metalul extrem sunt considerate muzici. Posibil să intre într-un fel de underground și râgâitul 2.0 săvârșit pe interneți de mulți și multe.

La nuntă se mănâncă și se bea. Uneori cantități industriale. Pigmentate cu dese vizite la budă sau în tufișurile ornamentale tunse periuță cu excavatorul. Și în social media se mănâncă. Ficații unii altora. Și în social media se bea. Din găvanele 2.0 ale celorlalți văzuți ca trofee numicite. Cât despre tufișurile din social media, excavatorul mamii ei de periuță…

La nuntă dai darul. Apropo, ce minunată extorsiune a degajamentului să numești dar ceea ce este de fapt o amendă… Și în social media dai darul. Doar că nu îți dai seama de asta. Atenția ta. Ăsta-i darul pe care-l dai. Faptul că tu belești ochii în social media în loc să faci altceva este cel mai mare dar pe care poți să îl dai respectivei rețele sociale. Căci atenția ta este vândutăp brandurilor și agențiilor (da, recunosc, Kooperativa 2.0 printre ele). Caz în care darul este cu adevărat o amendă. Doar că tu habar nu ai că o plătești. Cea mai tare amendă dintre toate. Că de aia e atât de blanao social media.

La nuntă ai popă. În social media, și alea negre.

Și la nunta mea, social media.

Aia zic.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.