Top 10 cărți citite în ultimele 3 luni

Am citit 36 de cărți în trimestrul doi al acestui an de grație 2019. Practic, mi-am menținut ritmul, după ce în primele trei luni am citit 35 de cărți :)

Unii m-ați întrebat cum reușesc să citesc atât de mult, având în vedere că mai am de prestat și la agenția digitală Kooperativa 2.0, mai am și de scris pe blog și pe rețelele sociale (ca influencer, vezi doamne), am și o doamnă minunată acasă și 2 fete senzaționale (ăla mare e la studii în Londra).

Bref, am multe de făcut. Și, totuși, reușesc să citesc în acest ritm. Explicația este una simplă.

Mă rog, simplu de explicat, dar mai greu de făcut pentru cei mai mulți: din momentul în care ajung acasă, doar familia și cititul mai contează.

Plus niște condimente muzicale, de preferință de pe vinil. Și niște meciuri de rugby din când în când :D

Da, este atât de simplu. Ajung acasă, îmi pun telefonul pe silent (chiar vă provoc să încercați să dați de mine după ora 18.00 și în weekend), petrec timp cu ai mei (bine, atâta timp cât vor ei să îmi acorde, mai ales fetele…), după care (și între aceste momente) citesc.

Faceți un calcul simplu: dacă doar 2 ore pe zi citesc în medie (în weekend le depășesc lejer, chair le triplez…), în 3 luni (ca să discutăm aplicat pe ce am citit în trimestrul al doilea al anului) se adună 30x3x2=180 de ore citite. Minumum!

Adică, pe carte, vine cam 5 ore. Așa, grosso modo. Dacă vi se pare că citesc repede, așa este, aveți dreptate. Ba chiar aș zice că citesc foarte repede, nu doar repede :D

Cei de la Info Speed mi-au testat viteza de citire și mi-a ieșit cum că aș fi în top cititori rapizi, adică ceva de genul înspre 1.000 de cuvinte pe minut.

Interesant testul ăsta. Care nu te ajută doar să vezi cât de repede citești, dar te și antrenează să citești din ce în ce mai repede. Chiar interesant.

Citesc când mă aflu în avion, citesc atunci când sunt în tren, citesc cam tot timpul când știu că prind măcar 15 minute neîntrerupte (câte un paragraf din când în când, cu miliarde de întreruperi, nu prea este citit; pentru mine, cel puțin).

Așa reușesc să citesc atât de mult (pentru unii, mie mi se pare normal să citesc atât). Ceea ce vă doresc și vouă :)

Apropo, găsiți părerile mele despre cărțile pe care le citesc în secțiunea #RaftulLuiChinezu.

Bun, să trecem la Top 10 cărți pe care le-am citit în al doilea trimestru din 2019. Criteriile sunt totalmente subiective, vă dați seama. Cum ar putea fi obiective când vorbim despre citit? :))

Enjoy. Și poate vă vin idei de lectură :D

Top 10 cărți trimestrul II 2019

 • Arthur C. Clarke – Odiseea spațială 2001. Recitită după mulți ani. În continuare mi se pare aur curat, de neratat pentru fanii genului SF.
 • Bobby Duffy – Pericolele percepției. O carte care te ajută să înțelegi, practic, de ce ne înșelăm aproape în toate privințele. Pentru că păcătuim deseori cu ”dar am crezut că…”.
 • Daniel Goleman – Inteligența emoțională. Dacă inteligența emoțională ar fi o religie, cartea asta ar fi Biblia acestei religii.
 • Marian Coman – Omulețul din perete și alte povestiri. O supriză foarte plăcută stilul lui Marian. Bine, dacă ești fan de zona asta de fiction mai dark, așa…
 • Bob Woorward – Frica. Trump la Casa Albă. O carte pe care am citit-o cu nervu-n glandă, ca să zic așa. Pentru că ți-l arată pe Trump fix ca urgangutanul cu perucă ce este. Și ți se face un pic frică…
 • Elena Ferrante – Zilele Abandonului. Uau, ce scriitură… Pe un subiect oarecum de telenovelă: bărbatul păresăște doamna, rămasă cu doi copii. Este prima ei carte pentru mine, dar nu o să fie ultima, nici pe departe!
 • Tiberiu Soare – Pentru ce mergem la operă. Cartea care, după mulți ani, mi-a redeșteptat interesul (de înțeles de ce l-am pierdut în timp) pentru operă.
 • Tiberiu Soare – Nouă povești muzicale. Cam ca cea de mai sus. Amândouă au intrat în istoria mea personală. Și o să îmi aduc aminte cu mare drag mereu despre ele.
 • Adrian Pârvu – Sângele apă nu se face. Pun pariu că o să vă placă nespus de mult cartea asta. Da, atât de mult mi-a plăcut mie, încât, iată, sunt gata să fac acest pariu cu voi.
 • Jon Ronson – Umilirea publică în epoca internetului. O carte care te ajută să înțelegi că libertatea e expresie nu este de nici o culoare același lucru cu înjurătura. Recomand această carte tuturor celor care, într-un fel sau altul, o ard cu social media.

Celelalte cărți citite sunt cele de mai jos. Fără nici o încercare de clasificare sau ceva. Ci pur și simplu cum mi-a venit să le înșir.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Top 10 cărți citite în ultimele 3 luni”

 1. Trebuie sa fii foarte organizat și disciplinat dacă reușești așa. Felicitări! Am încercat să fac testul cu viteza de citire, dar după ce am completat datele și am primit link-ul pe e-mail nu a mers pagina. Maybe next time. Thanks for sharing!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.