Top 10 cărți citite în primele trei luni din 2019

Am citit 35 de cărți în primele 3 luni ale anului.

Adică – să o dăm pe acribie, zic :D – o medie lunară de 11,666666 cărți. E bine, zic. Spre foarte bine, aș putea adăuga.

După cum puteți vedea în lista de mai jos, unde vă dau toate cărțile (cu primele 10 ordonate într-un top extrem de subiectiv, desigur), este o mega-șaormică livrescă ce citesc eu.

Găsiți de la chestii de istorie la lucruri despre bere, de la romane fluvii (Mo Yan, par egzamplă a și declarat pe sistem de crez auctorial că el numai așa știe) la mici broșurele (genul de cărți popcorn, io așa le zic), de la SF-uri la chestiuni mai amoroase, așa, de la cărți de business la cărți pentru copii.

Bref, e cu de toate la mine! De ce funcționez așa? Nu am nici cea mai mică idee. Adică, desigur, răspunsul este ”pentru că îmi place!”.

Dar ăsta nu-i răspuns. Este, maximum, o pseudo-explicație. Nici necesară și cu atât mai puțin suficientă. Dar ăsta mi-s și cu mine defilați înainte. Numai dacă vreți, desigur :D

Vă dau, așadar, Top 10 cărți pe care le-am citit în primele trei luni ale lui 2019. Un top teribil de subiectiv. Așa cum – oricum o dăm – este orice top când vine vorba despre cărți.

Cu mențiunea că găsiți părerea mea (mai mult video, dar este și niscaiva text) despre cărțile pe care le citesc în secțiunea specială de pe blog.

Top 10 cărți ianuarie – martie 2019

Celelalte cărți pe care le-am citit în această perioadă, le aveți mai jos. Nu sunt într-o ordine a improtanței lor pentru mine sau ceva de genul. Adică nu este un top. Ci doar o enumerare.

Vă zic din nou: dacă vreți să aflați mai multe despre aceste cărți, intrați în secțiunea specială de pe blog. Unde veți găsi părerea mea despre ele, desigur.

4 comentarii la “Top 10 cărți citite în primele trei luni din 2019

 1. Robert Mărăcine Reply

  Cum ți s-a părut “Biblia pierdută” ?

 2. Anca M. Reply

  De la cineva care încearcă să citească două cărți pe lună (excepție cele pentru muncă), multe felicitări! Mă copleșește și mă motivează simultan, mai ales să găsesc timp atunci când spun că n-am :)! Abia aștept rezultatele următoarelor trei luni!

  • Cristian China-Birta Reply

   Atâta vreme cât citești, e brici! Cantitatea, desigur, este importantă, dacă ne referim la teoria salturilor calitative prin acumulări cantitative :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.