Dixit Odyssey – jocul meu preferat. Mă rog, boardgame :D #ZiuaȘiProdusul

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Creatorii Dixit Odyssey ar trebui să mă angajeze brand ambasador sau ceva. Nu de alta dar (și prietenii mei pot să confirme asta) le-am făcut capul calendar multora cu jocul ăsta :)) Și mulți dintre ei au cedat psihic și și l-au cumpărat. Și au devenit, la rândul lor, fani. Pentru că pur și simplu nu ai cum să nu îți placă jocul ăsta!

Știu că unii dintre cei care mă cunoașteți bine deja ridicați sprânceana a mirare. Pentru că știți că răbdarea mea la jocuri de astea (la orice, de fapt…) care presupun gândire, analiză și mișcare înceată (ca să o zic direct: pauze prea multe! :) este undeva prin preajma valorii absolut de zero și mai absolut (pardon My French). Dar Dixit Odyssey a reușit să îmi facă fărâme răbdarea asta, în sensul că reușesc să joc ore întregi jocul ăsta.

Pe scurt (aveți și un video mai pe lung mai jos), cum se joacă: se împart cărțile (care au niște desene splendide!), fiecare jucător zice, în funcție de cum îi vine rândul, un cuvânt, o sintagmă, o expresie, ce vrea el (bine, noi mai jucăm și tematic, gen ”jocul ăsta este numai cu proverbe”, foarte fain și așa) și alege o carte, dar fără să o arate!, reprezentativă pentru expresia cu pricina (sau invers, întâi alegi cartea și apoi te gândești la expresie, și aia e fain că poți să faci ce vrei). Ceilalți aleg dintre cărțile pe care le au în mână o carte care să exprime cât mai mult din expresia pe care a zis-o jucătorul și le pun pe masă, fără să se vadă ce carte este. Jucătorul ia cărțile, le amestecă și apoi le pune cu fața în sus, să le vadă toată lumea. Apoi toți jucătorii votează cartea care crede fiecare dintre ei că reprezintă cel mai bine expresia cu pricina. Este foarte important ca jucătorul să fie ghicit de cât mai mulți dintre ceilalți jucători, dar nu de toți! În fine, este greu de explicat, dar trust me că merită să jucați, posibilitățile sunt nelimitate :D

De ce vă recomand Dixit Odyssey

Motivul evident vi l-am spus încă din titlu: este jocul meu preferat. Mă rog, boardgame :)) Îmi place și pentru că este teribil de versatil în ofertă (poți să joci pe ce temă vrei, cu ce specific vrei), dar și pentru că poate fi jucat de oameni de toate vârstele. Patricia mea, spre exemplu, îl joacă de când avea vreo 4 ani. Cu ajutor din partea noastră, firește, dar ideea este că, mai ales atunci când ești familie mare, jocul ăsta poate să îți aducă niște momente petrecute tare faine. Când mergem pe mai multe zile undeva, Dixit Odyssey are clar locul lui în bagaje.

Vi-l mai recomand și pentru că întrunește cele două condiții pentru un produs ca să ajungă în acestă secțiune la mine pe blog. Adică îmi place foarte tare și am mare încredere în acest joc, în sensul că în cazul copiilor, spre exemplu, le dezvoltă foarte frumos imaginația pusă la lucru (iertați exprimare, trag nădejde că ați înțeles ce am vrut să zic), iar în cazul adulților este o metodă de destresare excelentă și de distracție (încercați ca tema jocului să fie ”bărbați vs. femei”, de exemplu).

Puncte tari: Se joacă foarte ușor, de către toate vârstele, un joc nu ține ore întregi și este foarte distractiv și educativ în același timp.

Puncte slabe: s-ar putea să devină adictiv. Așa că aveți grijă, ca în orice faceți în viață, de altfel, mai cu măsură, mai cu măsură :)

Cum puteți obține Dixit Odyssey

Locație: Întreg Universul! Dați un google și vedeți.

Cât costă: Cam de la 100 de lei, depinde de unde îl cumperi (nu vă recomand nici un magazin, vreau să țin această secțiune necomercială, cum ziceam.

Recomandări: să vă împrospătați permanent setul de cărți de joc. Nu că ați epuiza variantele de interpretare a acestor cărți (practic este imposibil, combinațiile sunt nelimitate), dar parcă ai vrea să vezi niște desene noi pe ele, ca să zic așa :)

Dacă v-a plăcut acest articol, să știți că mă găsiți și pe facebook :)


Notă: Acest articol face parte din seria #ZiuaȘiProdusul. Aici găsiți detalii despre cum funcționează secțiunea.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Dixit Odyssey – jocul meu preferat. Mă rog, boardgame :D #ZiuaȘiProdusul”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)