Inițiativă – apel: Donezi 1 dolar, pui presiune pe 1 primar

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

În urmă cu aproape 5 ani (ehe, cum trece timpul…), am lansat inițiativa (hai să îi zicem așa, ok?) ”Traiane, hai s-o facem”. Contestată de unii, apreciată de alții, ignorată de mulți, știți voi, cum se întâmplă îndeobște. Era vorba atunci, în esență, de încercarea de sensibilizare a președintelui în funcție atunci, Traian Băsescu, pentru a se implica la nivel de transmis un mesaj autorităților locale pentru a se implica în Let’s Do It, Romania!. Căci așa mi se părea mie atunci: fără implicarea autorităților locale era mai greu ca acțiunea să aibă succes.

Așa mi se pare și acum. La 5 ani de atunci. Și nu o zic pe partea de scos ochi, de arătat cu degetul sau ceva de genul ăsta. Cred cu tărie că a trecut vremea în care noi, cetățenii, suntem de o parte a baricadei și ei, autoritățile, sunt de cealaltă parte a baricadei, într-o bătălie surdă, într-un dialog al muților cu surzii. Cred cu tărie că a venit dacă nu vremea dialogului măcar vremea să conștientizăm că acest dialog este unul mai mult decât necesar.

Brâncuși avea o vorbă genială: să faci lucruri nu este greu; să te pui în starea de a vrea să faci lucruri este cu adevărat greu.

Pentru mulți dintre noi ce spunea Brâncuși este, din păcate, regulă de viață. Pentru că mulți dintre noi nu reușim să ne punem în starea de a vrea să facem lucruri, esențială pentru a face ceva. Tare mult aș vrea ca aceste rânduri să îi facă pe cei care se regăsesc în descrierea de mai sus măcar să se oprească pentru o juma de minut din ce fac și să se gândească dacă ar putea schimba ceva.

Au trecut aproape 5 ani, ziceam, de când am lansat inițiativa adresată președinteului de atunci, Traian Băsescu. Acum lansez un alt apel. Ca data trecută, tot de capul meu. Dar, de data aceasta, mă adresez direct autorităților locale. Pe care le vreau implicate în Let’s Do It, România!. Pentru că fără ele această inițiativă nu ar putea să fie atât de reușită pe cât vrem toți.

Apelul meu către autoritățile locale este dublat, chiar la nivel vizual, după cum puteți vedea, de un apel către cetățeni de a se implica și ei în această inițiativă. Și o pot face în trei feluri, din punctul meu de vedere.

În primul rând să participe la Let’s Do It, Romania!, să iasă în teren, să participe la acțiunea de curățenie. Apoi, să ceară autorităților locale să se implice și ele. Și, foarte important, să doneze cât pot pentru a se putea realiza o aplicația mobilă Let’s Do It, Romania!, care este foarte utilă pentru gestionarea întregului proiect.

Am și o rugăminte (sau un apel, cum vreți să o luați) pentru bloggeri: dacă vreți să vă implicați și voi să promovați inițiativa mea, feel free să o faceți. Să scrieți pe bloguri, să folosiți acest vizual, să bagați pe facebook, pe twitter, pe unde mai vreți și pe unde mai puteți. Pentru că, zic, partea de responsabilizare prin implicare ar trebui să fie din ce în ce mai mult atributul bloggerilor care au ieșit deja din starea de a-și pune întrebări și au intrat în starea de a vrea să facă lucruri :)

Vă mulțumesc de pe acum tuturor celor care preiau această inițiativă și care sprijină, așa cum pot, Let’s Do It, Romania!. Respect!

851x315-01

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Inițiativă – apel: Donezi 1 dolar, pui presiune pe 1 primar”

  1. Pingback: Îmi place "Let's do it, Romania!"

  2. Pingback: Sa implicam si autoritatile in proiectul Let's Do It, Romania! - Unică și irepetabilă. Câteodată o enigmă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)