Se caută antreprenori din București, Ilfov, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți și Vâlcea. Se oferă câte 25.000 E

De fiecare dată când scriu despre astfel de proiecte de finanțare (să le zicem așa, generic) mi se întâmplă următoarea chestiune: primesc câteva mailuri de mulțumire. Pe sistemul ”bine că am văzut la tine” sau ”interesant, mulțumesc, chiar mă gândesc să aplic”. Ceea ce, tradus în termenii mei de la peluză, înseamnă că mi-am făcut treaba :) Mărturisesc: prima dată când am scris despre așa ceva, am făcut-o la rugămintea unui amic. Căruia i-am spus, de altfel, că nu știu cât impact o să aibă. Dar chiar atunci, de prima dată, am primit un mail de mulțumire din partea unui student, care a văzut informația la mine, a printat tot ce era de printat și le-a trimis tatălui său. Care a aplicat pentru niște fonduri. Nu mai știu dacă a și primit finanțarea sau nu, recunosc. Dar a avut impact.

Atunci m-am gândit că, deși de prea multe ori credem că cei cărora ne adresăm pe blog sunt interesați de chestiunile care ni se par nouă interesante, oamenii sunt de o complexitate acerbă, ca să zic așa. Și că printre cei care îmi fac onoarea să mă citească există oameni care sunt interesați de chestiuni care pentru mine nu reprezintă mare importanță. Și care, uneori, pot să facă o mică diferență în viața lor. De aceea anunț astfel de chestiuni la mine. Pentru că, în esență, merg pe unul din principiile mele de bază: dacă pot să ajut pe cineva, de ce să nu o fac? :)

De aceea, cu voia dumneavoastră, o să persist în greșeala de a anunța astfel de chestiuni la mine pe blog :)

Fundaţia Centrul pentru Educaţie Economică şi Dezvoltare din România – CEED România în parteneriat cu S.C. IPA S.A. – Societate comercială pentru cercetare, proiectare și producție de echipamente și instalații de automatizare anunţă lansarea proiectului IDEAL – Investim inteligent pentru Dezvoltare Economică, Antreprenorială și Locuri de muncă, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în cadrul cererii de propuneri de proiecte România Start-up.

Astfel, 420 de beneficiari, majoritar tineri vor avea posibilitatea de a-şi îmbunătăți competențele antreprenoriale și manageriale prin participarea la cursuri de formare profesională autorizate, cursuri în domeniile de afaceri alese și prin consultanță de afaceri; 42 dintre beneficiari, în majoritate studenți își vor înființa propria afacere, beneficiind de un sprijin financiar de până la 25.000 euro, asigurându-și astfel propriul loc de muncă și creând noi locuri de muncă în domenii de activitate cu rol economic important, valoare adăugată mare, inovative și competitive.

Aceste domenii de activitate includ: Turism şi ecoturism; Textile şi pielărie; Lemn şi mobilă; Industrii creative; Industria auto şi componente; Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor; Procesarea alimentelor şi a băuturilor; Sănătate şi produse farmaceutice; Energie şi management de mediu; Bioeconomie, biofarmaceutică şi biotehnologii.

Pe termen lung, proiectul va contribui la consolidarea spiritului antreprenorial și la intensificarea activității economice în domeniile de activitate prioritare de mai sus, cu efecte economice și sociale benefice pentru regiunile țintă care cuprind municipiul București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți și Vâlcea.

unnamed

4 comentarii la “Se caută antreprenori din București, Ilfov, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți și Vâlcea. Se oferă câte 25.000 E

 1. Damian Irimescu Răspunde

  Deși nu am avut 25 000 de euro să-mi încep afacerea, mi-am deschis firma tot în urma unor cursuri de managementul afacerilor. Chiar dacă suma a fost infinit mai mică decât acești 25 000 de euro, pot spune că am obținut mult mai multe în urma cursurilor.

  Au fost benefice, utile, la subiect și profesorii au fost mai mult decât ok ținând cont de România. Am beneficiat și de consiliere 1 la 1 cu managerii unor diverse companii atât regionale cât și naționale.

  Îmi aduc aminte cu plăcere de o ședință cu un director de marketing discutând despre online. Am avut cred că cele mai frumoase 4 ore, pentru că am avut ocazia să discut un subiect care este fascinant, marketing-ul online. Iar când doi oameni stau și discută pe un subiect comun nu poate decât să iasă ceva minunat.

  E ca și cum ne întâlnim la o bere și începem să discutăm, știi cum e :)))

  Te salut și sper ca mai mulți să aibă inițiativă și să încerce, chiar dacă la început e greu!

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Și uite ce frumos și ce mare ai ajuns :)) Mulțam de comentariu, este mai mult decât binevenit! Dau o bere pe 2 iunie, când, again, ajung în Craiova :))

   • Damian Irimescu Răspunde

    Bine de știut! Pregătim frigiderul!

    • Bogdan Vasile Răspunde

     suna dubios cursu, recent a fost unu in slatina tot asa doaar ca dadeau la sfarsitul cursurilor de o saptamana 600 lei si daca e prezentai un plan bun de afaceri 20.000 de euro. Din aia 600 lei s-au facut 200 si prezentarea cursului a fost facuta aiurea, sareau peste lucruri imeportante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: