Să ridice mâna sus cei cărora le-a plăcut “Saving Mr. Banks”

Tare mi-a plăcut “Saving Mr. Banks”… Poate că, aşa cum se întâmplă uneori, a fost şi contextul “de vină”. Pentru că eram acasă, cu doamna sufletului meu lângă mine, cu copiii mişunând prin casă, adică era totul pe sistem de “familie”, aşa cum îmi place mie, când am văzut filmul pe HBO.

Oricum, nu era nimic acolo să nu îmi placă. Povestea în sine, spre exemplu, este una foarte tare: despre cum autoarea cărţilor cu Mary Poppins, P.L. Travers, a acceptat (după o luptă dură, căci asta este esenţa filmului) să îi cedeze lui Walt Disney drepturile pentru a face ceea ce urma să devină memorabilul film, de referinţă pentru generaţii întregi. Tom Hanks este aşa cum îmi place mie în rolul lui Walt Diney, iar Emma Thompson este excepţională în rolul autoarei lovite rău cu pucul. Colin Farell, deşi nu este printre preferaţii mei, bobinează foarte bine, iar întâlnirea cu simpaticul Paul Giamatti a fost un bonus, cum ar veni :)

Totul mi-a căzut bine la acest film. Am stat chiar, cu emoţia de rigoare, până s-a terminat genericul final. Ca un gest de respect pentru echipa care făcut filmul. Şi bine am făcut. Pentru că, fix la finalul genericului de final, am putut auzi înregistrarea originală cu vocea lui P.L. Travers, în momentul în care “negocia” dur cum să arate scenariul filmului.

Vă recomand cu mare drag acest film. Cu mare drag :)

saving mr banks

3 comentarii la “Să ridice mâna sus cei cărora le-a plăcut “Saving Mr. Banks”

 1. Camelia Reply

  Mie.
  Prima oara l-am vazut la cinema. Si mi-a placut enorm de mult.
  M-am bucurat sa-l revad pe HBO si sunt convinsa ca o sa-l mai revad lunile astea (avantaj reluari) :)

  • Cristian China-Birta Reply

   Clar, este unul din acele filme care are ceva-ul ăla de te face să vrei să îl revezi :)

 2. georgiana ene Reply

  si mie, foarte mult.
  l-am revazut acum pe hbo go. daca am :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.