Fantastic beasts and where to find them – varianta lu’ Chinezu Jr :D

Ce vedeți mai jos este un text scris de minunatul meu fiu, Alex. Care s-a dus la avanpremiera filmului în locul meu, cum ar veni, în special că acum o arde prin Islanda și a vrut să vadă filmul înainte de a pleca. Am mare încredere în ce a zis el despre film și să invit să vă dați și voi cu părerea :)

Altfel, cam ciudate emoții mă încearcă să public pe blogul meu, început când Alex abia era în clasa I, un text al unui flăcău care la anul merge la facultate… Trece vremea. Și noi, babacii, îmbătrânim. Dar, la cât de frumos sunt urmașii, îmbătrânim frumos :)

——————

Am fost luni să văd filmul ”Fantastic beasts and where to find them”, după luni întregi de anticipare. Filmul e un prequel al seriei Harry Potter, se întâmplă cu câteva decenii înainte de era lui Harry. Cu Harry Potter în brațe am învățat să citesc, ca să ne înțelegem. Nu există serie de cărți sau filme care să îmi placă la fel de mult sau de care să mă simt mai atașat, deci aveam așteptări foarte mari.

Titlul filmului vine de la titlul enciclopediei pe care cercetătorul Newt Scamander, protagonistul, o alcătuie de-a lungul călătoriilor lui. Fiind un zoolog pasionat, acesta încearcă să demonstreze comunității de vrăjitori (care se confruntă cu probleme pe multe fronturi, o să vedeți despre ce vorbesc) că animalele nu sunt un pericol pentru oameni. Pentru un anume capitol din carte, acesta călătorește în Statele Unite.

Cel mai interesant aspect mi s-a părut diferența dintre comunitățile de vrăjitori din US și cele din UK. Scenariștii au capturat perfect diferențele dintre cele două culturi, spre exemplu simplificarea terminologiei Muggle (om ne-vrăjitor), americanii referindu-se la ei ca Non-Mags. Sunt o tonă de easter eggs de genul prin film, și fiind foarte pasionat de studiul diferențelor culturale între țări, mi s-a părut nu numai ceva foarte relevant în conturarea spațiului în care se desfășoară acțiunea, dar chiar au redat foarte, foarte verosimil particularițățile fiecărei țări și le-au transpus în the wizarding world.

Nu am fost dezamăgit, asta pot spune sigur. Filmul va avea încă alte patru continuări, aștept să le văd și pe alea pentru a îmi da verdictul, însă nu a fost deloc un început prost. Fanilor Harry Potter (ăia low-key, că ăstora ca mine nu trebuie să le zic eu să meargă) le recomand să vadă filmul. Și celor care nu-s chiar atât de fani. E un film relativ ușor de înțeles, cast-ul este foarte, foarte bun, acțiunea e captivantă.

(Personal, cel mai important lucru e că protagonistul e Hufflepuff. Dacă știți despre ce vorbesc, rejoice with me, dacă nu, uitați-vă la cele 8 filme Harry Potter, apoi mergeți la ăsta)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Fantastic beasts and where to find them – varianta lu’ Chinezu Jr :D”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)