Vă recomand un film de colecţie: The Butler (Majordomul)

Pentru că aşa se întâmplă uneori, a doua zi după ce am văzut filmul The Butler (Majordomul) am văzut că a murit Edward Brooke, primul afroamerican ales senator al SUA. Şi, în spiritul filmului, am înţeles că, în mod simbolic, s-a încheiat o eră, un ciclu de evoluţie în istoria americană şi nu numai…

Recunosc: m-am uitat la film pentru că am o febleţe pentru Forest Whitaker. Aşa mi-a căzut mie pata pe el, să îmi placă toate filmele în care l-am văzut. Nu ştiu dacă este chiar pe atât de bun cât mi se pare mie, căci nu mă pricep. Dar mie îmi place teribil. Şi nici în The Butler nu m-a dezamăgit. Dimpotrivă.

Povestea este una specială, ca să zic aşa. Pentru că Forest joacă rolul lui Cecil Gaines, un fost sclav pe o plantaţie, care ajunge, ajutat şi de soartă, să aibă o carieră excepţională ca majordom, în slujba a 8 preşedinţi americani. Esenţa filmului este, de fapt, drumul incredibil pe care Cecil îl face de pe plantaţia (unde şi-a văzut tatăl ucis doar pentru că a ridicat vocea la un alb) până la alegerea lui Barak Obama în funcţia de preşedinte al SUA. O istorie de peste 50 de ani condensată excelent într-un film de colecţie.

Cum joacă Forest? Of, ce să mai zic… Inclusiv modul în care îi stau ochii în cap (să îmi iertaţi expresia colocvială) este artă. Pentru că într-un fel se uita la lume când era tânăr şi cu totul altfel se uită la bătrâneţe. Evident că este greu să vă spun în cuvintele mele ce face Forest, aşa că vă recomand să vedeţi filmul.

M-a surprins plăcut jocul lui Oprah Winfrey, despre care nu ştiam că poate presta atât de bine. Ok, să nu înţelegeţi că a fost magistrală, ci doar o surpriză plăcută. Cum mi-a plăcut şi prezenţa lui Lenny Kravitz în film, precum şi reîntâlnirea cu o altă febleţe de-a mea, Cuba Gooding Jr. În cealaltă extremă, nu m-am prins de nici o culoare de ce a apărut Mariah Carey într-un rol minuscul, în care nu a rostit nici un cuvânt, ca mama a tânărului Cecil. Un fel de americănism cam penibil, după mintea mea, dar mno, trecem.

Dacă ar fi să dau o notă filmului, aş da un 9 sănătos. Cu menţiunea că nu o să schimb postul când o să pic pe el şi că vreau să îmi cumpăr DVDul ca să îl am în colecţie.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.