Seara în care spiritul Chelsea s-a dus un pic să moară…

M-am uitat aseară la meciul Atletico Madrid – Chelsea (s-a terminat 0-0, cu un imens zero de partea londonezilor…) cu speranţa că o să mă uit la o partidă în care spaniolii o să ne servească o partitură de fotbal spectacol, aşa cum au făcut-o în multe din ultimele meciuri, în timp ce Chelsea o să ne arate cum se apără o echipă mare (căci, make no mistake, Chelsea este o echipă mare) şi cum loveşte dur pe contra-atac. Pe scurt, mă aşteptam la un meci frumos. Ce a ieşit? Am sintetizat în tweetul pe care l-am dat în timpul meciului, în cadrul excelentei iniţiative #ShareTheSofa a celor de la Heineken (daţi un search acilea pe chinezu.eu ca să înţelegeţi de ce mi se pare excelentă).

Chelsea Atletico

Dap, cam aşa a fost. Căci am văzut o Atletico Madrid care a încercat să joace jotbal şi care chiar a reuşit să joace în mare parte. Doar că nu poţi să faci spectacol de unul singur atunci când – furculition, mon cher – fotbalul trebuie să se joace în doi. Căci cei de la Chelsea l-au avut pe „Ch” de la chicken în denumire.

Nu cred să mai fi văzut această echipă jucând un fotbal atât de urât. Sorin Cârţu ar fi fost mândru (vorba lui Make) să vadă ditai autobuzul londonez (de ăla double decker, să fim clar înţeleşi) parcat în careul lui Schwarzer (Cech s-a accidentat în primele minute) şi respingând ca la Verdun orice încercare a madrilenilor de a juca fotbal aşa cum trebuie jucat în UCL.

Sigur că mi-aţi putea spune că „aşa e fotbalul acum, se joacă pe rezultat nu pe spectacol„. Şi aţi avea dreptate. Dar asta nu vă scuteşte să îmi vedeţi în continuare tristeţea că o echipă precum Chelsea, la care te uitai cu respect, a început să o dea în diverse şi să îşi bată joc de fotbal.

Păcat, mare păcat. Dar hai să redevin optimist şi să zic: în retur Chelsea o să îşi spele păcatele. Dar eu tot le doresc să piardă calificarea. Aşa, ca o exorcizare. Sau ceva.

PS Foarte simpatic Juliano Belletti, cel care a fost invitatul de aseară la #ShareTheSofa by Heineken. Adică nu a încercat, vezi doamne, să se lupte cu evidenţa, ca să zic aşa. Şi să ne aburească, să ne spună că noi nu ne ştim uita la meci şi că, de fapt, meciul este frumos. Respect pentru asta! Ce zice Juliano mai jos vine, însă, să îmi dea apă la moară când vă tot spun eu că #ShareTheSofa este o ispravă mai mult decât corespunzătoare :)

Juliano

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Seara în care spiritul Chelsea s-a dus un pic să moară…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.