Arc blogosferic peste timp la proiecţia specială pentru bloggeri One World

Iniţialam vrut să scriu o înşiruire de motive pentru ca am decis, noi, gaşca de la Kooperativa 2.0, să fim parteneri social media la One World. Dar brusc şi iremediabil mi-am dat seama că nu are rost să fac asta. Pentru că, dacă îmi permiteţi, un asemenea festival de filme documentare este ca berea: ori îţi place ori nu :D Adică îţi place instant, imediat ce vezi despre ce este vorba. Sau, în tabăra aialaltă, nu îţi place nicicum, indiferent de cât aş bobina eu să te conving de au contraire.

Pentru cei din leatul nostru, cum ar veni, este de ajuns să intraţi un pic pe siteul oficial şi să vă prindeţi dacă vă coafează sau nu. Pe lângă multele şi, cu voia dumneavoastră, foarte interesantele filme puse la bătaie, există şi nişte evenimente speciale de mare angajament în cadrul festivlaului, pe care le recomand corespunzător. Iar cei care nu puteţi ajunge în sălile de proiecţie aveţi opţiunea să vedeţi nişte filme online.

În calitatea noastră de parteneri social media ai evenimentului, am zis că ar fi fain să organizăm o proiecţie specială pentru bloggeri, în avanpremieră. Ceea ce, ştiind deja că putem fi teribil de convingători :D, organizatorii au acceptat cu deosebit entuziasm. Aşa că am executat isprava. Şi am avut vreo 30 de bloggeri care au fost prezenţi la vizionarea filmului documentar „High Tech, Low Life„, foarte interesant, despre doi bloggeri chinezi, care au prestat 2.0 în condiţiile în care în China nu e chiar o plimbare în parcul cu cireşi să faci aşa ceva. Recomand filmul, cred că merită văzut de toţi cei care confundă masiv libertatea de exprimare cu libertatea de împroşca lături comunicaţionale.

În timp ce mă uitam la film, mă tot gândeam de unde îl ştiu eu pe Zuola, unul din cei doi bloggeri chinezi care erau personajele principale. Căci îmi dădeam seama că îl ştiu de undeva, dar nu puteam să îl apuc de niciunde. Pe la jumătatea filmului m-a lovit o bănuială, am scos telefonul şi am efectuat un search pe acest prea-frumos blog. Bingo! L-am cunoscut pe distinsul coleg din mult mai vasta ţară orientală în 2009, când a venit în România la World Blogging Forum, ispravă despre care, de altfel, se face vorbire şi în film. Dovada irefutabilă o aveţi mai jos, „regia” de atunci fiind semnată de Sorin Rusi :)

Ce frumos se închide uneori cercul în viaţă… Cum m-am reîntâlnit cu Zuola după 5 ani, fără să planific asta şi fără măcar să prevăd aşa ceva… Doar pentru că am ales cu coraconul să ne implicăm în promovarea One World. Frumos se mai întâmplă :)

Aş încheia această scurtă relatare prin a adresa mulţumirele mele celor doi bloggeri care au fost un fel de prezenţă surprizătoare la evenimentul cu pricina, adică Virgil Ianţu şi Mihai Jurca. Cei care, repet, au venit în calitate de bloggeri, nu de vedete sau de prezentatori TV sau nuş ce. Drept pentru care le mulţumesc şi îi aştept cu bere rece şi dăţile viitoare :D

1511446_1469547346596884_1076904273_n

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Arc blogosferic peste timp la proiecţia specială pentru bloggeri One World”

  1. Pingback: În ce oraşe ajunge turneul One World Romania - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.