Am cititori pasionaţi de bucătăria thailandeză?

Ok, sunt eu chinezu, dar nu prea m-am lovit de bucătăria thailandeză. Nici nu am căutat-o, de drept. Adică, spus mai de la peluză, încă nu s-a întâlnit cererea cu oferta în ceea ce priveşte alinierea astrelor într-o conjunctură favorabilă ca să atac această chestiune culinară :D

Sigur că Adi Hădean mi-a făcut capul calendar cu stilul ăsta de (era să zic muzică, dar, la urma urmei, o mâncare bună este ca o simfonie pentru papile, da? :D) de bucătăreală. Sigur că Vlad Petreanu zice că e printre cele mai ofertante (ce o fi însemnând asta, numai după ce dau iama printre bucate o să vă pot spune…). Sigur că ar trebui să o provoc pe Alexandra la un moment dat să analizăm la o bere chestiunea. Dar io batman, batman!

Aşa că am zis că ar fi un mare păcat pe care l-aş comite faţă de unii dintre cei care îmi fac onoarea să mă citească şi sunt fani de bucătărie thailandeză dacă nu le-aş raporta cele de mai jos. Am un feeling că o să ating pe cine trebuie cu aceste rânduri şi că existe nişte şanse să văd pe cineva plecat în Thailanda cu ocazia asta :D

Restaurantul Roberto’s din cadrul Hotelului Athenee Palace Hilton Bucureşti în colaborare cu Autoritatea pentru Turism a Thailandei (TAT Balkans Office), organizează în data de 4 Octombrie 2013 un concurs culinar pentru cei pasionaţi de bucătăria Thai.

În concurs se pot înscrie atât amatori cât şi bucătari profesionişti. Înscrierile pentru competiţie sunt deschise până la data de 27 Septembrie 2013, iar regulamentul de concurs şi formularul de înscriere se regăsesc pe site-ul Roberto’s: www.robertos.ro şi pe site-ul TAT: www.thailanda.ro.

Dupa etapa iniţială de înscrieri, un juriu compus din reprezentanţi ai TAT, Roberto´s şi reprezentanţi media, va alege 6 finalişti care vor participa la competiţia culinară din data de 4 Octombrie, competiţie ce va avea loc în cadrul restaurantului Roberto’s, la Athenee Palace Hilton şi constă în pregătirea de către concurenţi a unui preparat thailandez – Thai Green Curry. Concurenţii trebuie să caute şi să aducă ingredientele ei înşişi (toate ingredientele pot fi obţinute în Bucureşti, în magazinele cu specific asiatic). Detaliile legate de ingrediente se regăsesc în regulamentul de concurs.

Concurenţii au şansa de a câştiga un curs de gătit în Thailanda, un weekend la Athenee Palace Hilton Bucureşti sau un voucher de 400RON valabil într-unul dintre restaurantele Hotelului Hilton: Roberto’s, English Bar and Café Athenee.

Concursul care se află la prima ediţie va fi organizat anual în aceeaşi perioadă.

În continuarea concursului culinar, Restaurantul Roberto’s organizează o cină Thailandeză cu preparate tradiţionale acompaniate de vinuri româneşti şi străine, muzică şi dansuri thailandeze.

Această manifestare culinară poate fi considerată atât un preludiu la o călătorie în fascinanta Thailanda, cât şi o invitaţie de a petrece o zi printre oameni, miresme şi culori din Ţara Surâsului.

Detalii şi informaţii suplimentare:

Roberto’s Restaurant – tel: 0731 305 777 sau 0731 305 734

Autoritatea pentru Turism a Thailandei – tel. 021 212 59 41

5 comentarii la “Am cititori pasionaţi de bucătăria thailandeză?

 1. Natural Răspunde

  Frumoasa initiativa si cred ca va fi si savuroasa. Deocamdata din bucataria descifrarea bucatariei thailandeze am ajuns la nivel de wok :) In care prepar fructe de mare cu legume. Nu stiu daca asta inseamna bucatarie Thai, dar in wok sunt super-bune!

 2. George Răspunde

  Am avut ocazia sa gust din cateva preparate thailandeze si am ramas placut impresionat

 3. Andreea D. Răspunde

  Daca nici n-am gustat preparate din bucataria thailandeza…îţi dai seama ce dezastru sunt în bucătărie :))

 4. Miere Sabadus Răspunde

  Si io care credeam ca-s cel mai bun in premii saptamana asta, mi-ai taiat maiu cu excursia asta super.

 5. pegassus Răspunde

  wok me tender :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: