Brad Florescu îmi spune cam ce aș putea să fac #PrinThailandaMea

Dragilor,

Se apropie acel moment din viața unui blogger bătrân și pe alocuri simpatic atunci când se pregătește să ajungă pentru prima dată în Thailanda. Dar ce vorbesc eu doar de Thailanda, vorbesc de întreaga Asie! Ceea ce nu face altceva decât să pună și mai multă presiune pe mine în ceea ce privește, vorba africanului film Casablanca, posibilitatea lui the beginning of a beautiful friendship.

Și, ca să mă pregătesc temeini, i-am rugat pe niște stimabili care au ajuns acolo să îmi dea niște, hai să le zicem așa. hinturi. Și am început să le primesc. Pe ele, pe hinturi. Și au început să îmi facă poftă…

Vă dau primul text din această serie de hinturi despre ce să fac în #PrinThailandaMea și despre, pe alocuri, motive ca să ajungi în Thailanda. Dar nu înainte de a vă raporta că mai este un loc în echipa de bloggeri formată din je, Ana Morodan, Alina Gherghe, Cosmin Tudoran și Cristian Vasile. Un loc pe care îl puteți ocupa dacă mergeți până pe 31 martie în Băneasa Shopping Citygăsiți tuk-tukul de acolo (bicicleta aia cu ataș), după care vă faceți o poză cu tuk-tukul și după care urcați poza în rețelele sociale dar neapărat să folosiți htagurile #1selfie2thailand #baneasashoppigcity #ishopitravel.

Acestea fiind spuse, să dăm cuvântul lui Brad Florescu, cel care pentru mine a însemnat în ultimii ani Thailanda. Nu glumesc. Urmărindu-l constant, cam el a fost sursa mea de informații despre ce se întâmplă în acel colț de lume. Pentru că el stă acolo de niște ani buni. Așa că, vă dați seama, cele cinci chestiuni de mai jos despre Thailanda (chiar mă onorează că și-a făcut timp să le scrie special pentru prea-umilul meu blog!) sunt un fel de versete sau ceva dintr-un fel de Biblie a călătorului prin Thailanda. Cel puțin in my book.

1. Nu faci nimic. Nici măcar nu te plimbi pe plajă. Nici în hamac nu te urci, că e prea sus. Nici din pina colada nu sorbi, că e prea rece. Nooo, nici pe smartphone nu stai, că mintea are și ea nevoie de puțină lene. Te pui sub un palmier – sau rogi pe careva să te ducă în spate până acolo – găsești un loc ferit de nuci căzătoare și te apuci să faci nimic. Din toate puterile. E un exercițiu extraordinar. Dacă nu reușești din prima roagă un localnic să te învețe cum se face. Thailandezii sunt experți la asta.

Brad-Florescu-Tedoo-10-298

2. Cunoști oameni. Țara e plină de oameni interesanți, fie localnici, fie străini. Și datorită vibe-ului relaxat toată lumea e dispusă la o șuetă. Thailanda e un loc ideal pentru a-ți face prieteni. Acum, în funcție de ce cauți tu în viață, pot fi amici de pahar, tovarăși de drum sau iubiri de-o vacanță. Nu te codi. Bagă-te în vorbă.

3. Te întorci la natură. Thailanda e o țară pe cât de gingașă cultural pe atât de spectaculoasă natural. Într-o noapte senină poți vedea toate stelele cerului (mai puțin pe cele din emisfera sudică, firește). Sau, în decursul unei zile-lumină, poți asista la cel puțin un reflux spectaculos, care-ți deschide drum peste mare către apus ori răsărit. Thailanda e plină de păsări pe care poți învăța să le deosebești fie după colorit, fie după cântec. Reconectarea la natură e inevitabilă pentru că, indiferent la ce hotel de lux vei poposi, tot nu vei scăpa de vecinătatea șopârlițelor gecko. Teme-te de ele doar dacă ești țânțar.

Brad-Florescu-Tedoo-10-176

4. Îți descoperi talente neștiute. Nu puțini sunt cei care, odată ajunși în Thailanda și inspirați de talentul artistic al localnicilor, au început să învețe diverse meșteșuguri. Și rău nu le-a fost. O prietenă de-a mea s-a apucat în joacă de tatuaje Henna și acum o știe toată România. Alții au început să vadă și să facă haine, accesorii sau bijuterii. Pe alții i-a apucat grădinăritul, într-o doară, și acum sunt fermieri neîntrecuți. Cât despre mine, timp de 36 de ani mi-am dorit să știu să cânt la chitară, dar nu mi-a venit să mă dedic acestui vis până n-am ajuns aici.

5. Redevii un animal acvatic. Apa e un element sacru în Thailanda. Simbolizează trecerea timpului, puritate, viață, belșug. Și o regăsești în toate formele de agregare, inclusiv cea solidă (dacă ai un congelator bun, firește): mări, lacuri, râuri, cascade, izvoare termale, piscine naturale sau făcute de mâna omului. Nu mai vorbesc despre sărbătoarea Anului Nou Thailandez, când toată lumea, absolut toată lumea, se stropește cu apă într-o veselie. E atâta apă în Thailanda încât la un moment simți că te întorci la condiția ta de acum câteva milioane de ani, cea de ființă acvatică. Înot din belșug, scufundăr, snorkeling, plimbări cu caiacul sau croaziere la bordul unui velier, Thailanda îți oferă o sumedenie de oportunități să intri la apă.

Brad-Florescu-Tedoo-10-29

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Brad Florescu îmi spune cam ce aș putea să fac #PrinThailandaMea”

  1. Pingback: Răzvan Marc îmi dă cinci motive pentru a merge #PrinThailandaMea - Cristian China Birta

  2. Pingback: » Thailanda mea Alexandra Tătar

  3. Luna viitoare ajunge si o fatuca de 10 ani din Sighet pe acolo, reprezinta Romania la campionatul mondial scolar de sah :-)

  4. Pingback: Neagu zice că io, chinezu român, o să mă simt în Thailanda ca un englez :D - Cristian China Birta

  5. Pingback: Bogdan Dăscălescu mă trimite în Thailanda. De cinci ori! - Cristian China Birta

  6. Pingback: Imperator Travel răspunde la întrebarea esențială: ”De ce să se ducă Chinezu în Thailanda?” :D - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.