23.07.2017

Brad Florescu îmi spune cam ce aș putea să fac #PrinThailandaMea

Dragilor,

Se apropie acel moment din viața unui blogger bătrân și pe alocuri simpatic atunci când se pregătește să ajungă pentru prima dată în Thailanda. Dar ce vorbesc eu doar de Thailanda, vorbesc de întreaga Asie! Ceea ce nu face altceva decât să pună și mai multă presiune pe mine în ceea ce privește, vorba africanului film Casablanca, posibilitatea lui the beginning of a beautiful friendship.

Și, ca să mă pregătesc temeini, i-am rugat pe niște stimabili care au ajuns acolo să îmi dea niște, hai să le zicem așa. hinturi. Și am început să le primesc. Pe ele, pe hinturi. Și au început să îmi facă poftă…

Vă dau primul text din această serie de hinturi despre ce să fac în #PrinThailandaMea și despre, pe alocuri, motive ca să ajungi în Thailanda. Dar nu înainte de a vă raporta că mai este un loc în echipa de bloggeri formată din je, Ana Morodan, Alina Gherghe, Cosmin Tudoran și Cristian Vasile. Un loc pe care îl puteți ocupa dacă mergeți până pe 31 martie în Băneasa Shopping Citygăsiți tuk-tukul de acolo (bicicleta aia cu ataș), după care vă faceți o poză cu tuk-tukul și după care urcați poza în rețelele sociale dar neapărat să folosiți htagurile #1selfie2thailand #baneasashoppigcity #ishopitravel.

Acestea fiind spuse, să dăm cuvântul lui Brad Florescu, cel care pentru mine a însemnat în ultimii ani Thailanda. Nu glumesc. Urmărindu-l constant, cam el a fost sursa mea de informații despre ce se întâmplă în acel colț de lume. Pentru că el stă acolo de niște ani buni. Așa că, vă dați seama, cele cinci chestiuni de mai jos despre Thailanda (chiar mă onorează că și-a făcut timp să le scrie special pentru prea-umilul meu blog!) sunt un fel de versete sau ceva dintr-un fel de Biblie a călătorului prin Thailanda. Cel puțin in my book.

1. Nu faci nimic. Nici măcar nu te plimbi pe plajă. Nici în hamac nu te urci, că e prea sus. Nici din pina colada nu sorbi, că e prea rece. Nooo, nici pe smartphone nu stai, că mintea are și ea nevoie de puțină lene. Te pui sub un palmier – sau rogi pe careva să te ducă în spate până acolo – găsești un loc ferit de nuci căzătoare și te apuci să faci nimic. Din toate puterile. E un exercițiu extraordinar. Dacă nu reușești din prima roagă un localnic să te învețe cum se face. Thailandezii sunt experți la asta.

Brad-Florescu-Tedoo-10-298

2. Cunoști oameni. Țara e plină de oameni interesanți, fie localnici, fie străini. Și datorită vibe-ului relaxat toată lumea e dispusă la o șuetă. Thailanda e un loc ideal pentru a-ți face prieteni. Acum, în funcție de ce cauți tu în viață, pot fi amici de pahar, tovarăși de drum sau iubiri de-o vacanță. Nu te codi. Bagă-te în vorbă.

3. Te întorci la natură. Thailanda e o țară pe cât de gingașă cultural pe atât de spectaculoasă natural. Într-o noapte senină poți vedea toate stelele cerului (mai puțin pe cele din emisfera sudică, firește). Sau, în decursul unei zile-lumină, poți asista la cel puțin un reflux spectaculos, care-ți deschide drum peste mare către apus ori răsărit. Thailanda e plină de păsări pe care poți învăța să le deosebești fie după colorit, fie după cântec. Reconectarea la natură e inevitabilă pentru că, indiferent la ce hotel de lux vei poposi, tot nu vei scăpa de vecinătatea șopârlițelor gecko. Teme-te de ele doar dacă ești țânțar.

Brad-Florescu-Tedoo-10-176

4. Îți descoperi talente neștiute. Nu puțini sunt cei care, odată ajunși în Thailanda și inspirați de talentul artistic al localnicilor, au început să învețe diverse meșteșuguri. Și rău nu le-a fost. O prietenă de-a mea s-a apucat în joacă de tatuaje Henna și acum o știe toată România. Alții au început să vadă și să facă haine, accesorii sau bijuterii. Pe alții i-a apucat grădinăritul, într-o doară, și acum sunt fermieri neîntrecuți. Cât despre mine, timp de 36 de ani mi-am dorit să știu să cânt la chitară, dar nu mi-a venit să mă dedic acestui vis până n-am ajuns aici.

5. Redevii un animal acvatic. Apa e un element sacru în Thailanda. Simbolizează trecerea timpului, puritate, viață, belșug. Și o regăsești în toate formele de agregare, inclusiv cea solidă (dacă ai un congelator bun, firește): mări, lacuri, râuri, cascade, izvoare termale, piscine naturale sau făcute de mâna omului. Nu mai vorbesc despre sărbătoarea Anului Nou Thailandez, când toată lumea, absolut toată lumea, se stropește cu apă într-o veselie. E atâta apă în Thailanda încât la un moment simți că te întorci la condiția ta de acum câteva milioane de ani, cea de ființă acvatică. Înot din belșug, scufundăr, snorkeling, plimbări cu caiacul sau croaziere la bordul unui velier, Thailanda îți oferă o sumedenie de oportunități să intri la apă.

Brad-Florescu-Tedoo-10-29

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Se caută bibicliști pentru Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”

Răzvan Marc îmi dă cinci motive pentru a merge #PrinThailandaMea

6 comentarii

 1. luni, 30 martie 2015, 08:38

  […] Din aceeași serie: recomandările lui Brad Florescu. […]

  Răspunde
 2. miercuri, 1 aprilie 2015, 01:16

  […] așa că m-am înscris într-o nouă aventură care de această dată mă poate duce tocmai în Thailanda sau îmi poate aduce o bucățică din […]

  Răspunde
 3. Alin Pontos
  joi, 2 aprilie 2015, 11:37

  Luna viitoare ajunge si o fatuca de 10 ani din Sighet pe acolo, reprezinta Romania la campionatul mondial scolar de sah :-)

  Răspunde
 4. vineri, 3 aprilie 2015, 09:40

  […] să îmi dea 5 motive pentru care merită vizitată Thailanda. Știți voi, așa cum i-am rugat pe Brad Florescu, pe Răzvan Marc și pe Bogdan […]

  Răspunde
 5. vineri, 3 aprilie 2015, 09:51

  […] pentru că a acceptat. Cu mențiunea că am mai primit recomandări pentru #PrinThailandaMea de la Brad Florescu și de la Răzvan Marc și că mai sunt câteva  pe vine cum ar veni […]

  Răspunde
 6. vineri, 10 aprilie 2015, 11:36

  […] aceeași serie: Brad Florescu, Bogdan Dăscălescu, Aurelian Neagu, Răzvan […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *