Top 10 cărţi citite în 2012 (din cele 20 citite în total…)

Ideea de a face acest top a venit după ce m-a întrebat cineva, într-un interviu care încă stau să apară :D, câte cărţi am citit în 2012 şi dacă pot face un Top 5 al acestora. Cu topul îmi era relativ uşor, adică clar am avut nişte cărţi care tare mi-au plăcut, dar chiar nu ştiam câte cărţi am citit anul trecut. Aşa că m-am pus să socotesc. Ocazie cu care am văzut că au fost multe despre care nu am scris. Aşa că m-am apucat şi am scris, căci aşa e frumos, să ştie autorii părerea mea despre isprava lor :)

Bref, anul trecut al citit fix 20 de cărţi. Poate că  am uitat vreo 2 sau 3 sau 5, dar în mare cam asta este. E mult? E puţin? Habar nu am. Şi, la urma urmei, singurul termen de comparaţie care contează pentru mine este ce cred eu despre asta :)) Apropo de asta, chiar cred că mi-a prins bine să îmi aduc aminte toate cărţile citite, pentru că am simţit pentru unele acea plăcere pe care am simţit-o când le-am citit.

Mai jos aveţi Top 10 carţi citite de mine în 2012. Cu menţiunea că celelalte care nu se află în top au fost puse într-o ordine aleatorie. Spor la citit!

1. Matei Brunul, de Lucian Dan Teodorovici

2. Viaţa lui Kostas Venetis, de Octavian Soviany

3. Să nu mă părăseşti, de Kazuo Ishiguro

4. Amurg la Marea Neagră, de Domnica Rădulescu

5. Clubul de film, de David Gilmour

6. Intoarcerea, de Viorel Zaicu

7. Nono, de Renata Carageani

8. Sanctus, de Simon Toyne

9. Cheia, de Simon Toyne

10. Anul Domnului 69. Anul celor patru împăraţi, de Gwyn Morgan

Alte cărţi citite: Îngerul păzitor al fratelui meu, de Leif Davidsen; Ploile amare, de Alexandru Vlad; România captivă, de Bogdan Ficeac; Emoţia, de Mirela Stănciulescu; FEM, de Magda Cârneci; Commedia dell’Arte, de Mihai Mălaimare; Masca şi teatrul de stradă, de Mihai Mălaimare; Şansa, de Mihai Mălaimare; Exercițiu de admirație, de Răzvan Dolea; Simplify Your Life, de Marion Kustenmacher și Werner Kustenmacher.

7 comentarii la “Top 10 cărţi citite în 2012 (din cele 20 citite în total…)

  1. NONO Reply

    Vă mulţumesc, domnule Chinez! Pentru locul meu în top.

  2. Malina Reply

    Felicitari!

  3. Cristi Reply

    dar a fost vreuna la sufletul tau mai rau decat restul? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.