Sunt blogger oficial How to Web 2012. Cum credeţi că trebuie să procedez?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Am apreciat How to Web încă de când Bogdan ne spunea (parcă la un Open Coffee…) că vrea să facă un asemenea monstru. Eu, mă ştiţi, entuziast din fire am zis că „măh, e splendidă ideea, io o susţin 100% doar pentru faptul că e un proiect care ţinteşte sus de tot”. Sigur, dacă tot suntem la vremea amintirilor, nu credeam niciodată că din ideea aia spusă la o cafea va ieşi excepţionalul eveniment care a ajuns la a patra ediţie. Aşa că, ajuns în acest moment, mă ridic respectuos şi spun doar atât: chapeau, Bogdane!

Am avut onoarea să fiu blogger oficial la două ediţii. Evenimente la care am avut de învăţat enorm. Pentru că vin speakeri de o calitate teribilă. Dar faza faină este că nu sunt adevărăciuni doar ca speakeri, ci ca oameni. Pentru că indiferent cât de mare rang ar avea cineva care vine la How to Web, indiferent câte milioane de coco are în bancă, este abordabil, răspunde la întrebări, dă sfaturi, adică ai o grămadă de ocazii de a pune întrebările la care vrei răspunsuri persoanelor care ţi le pot da.

Din discuţiile pe care le-am avut cu unii speakeri străini care veneau pentru prima oară în România, am rămas cu zâmbetul pe buze pentru că unul din cuvintele cele mai des auzite din gura lor era „amazing”. Legat de evenimentul în sine, legat de Bucureşti, legat de România în ansamblu, legat de oamenii de aici, totul era „amazing” pentru ei. Sigur, probabil că au venit cu preconcepţiile despre noi în bagaj alături de periuţa de dinţi, aşa că prin comparaţie cu realitatea de la locul faptei, totul părea mai frumos. Dar, orişicât, faptul că un astfel de eveniment schimba percepţia despre România în mintea multor oameni cu oareşce greutate este important, zic.

Bun. Sunt blogger oficial şi la How to Web 2012. Acum vine întrebare: ce ar trebui să fac eu acolo? Din punctul vostru de vedere, desigur, căci voi sunteţi cei care îmi faceţi onoarea să mă citiţi, aşa că vreau să ştiu ce să scriu de acolo pentru voi, adică să vă placă sau, după caz, să vă fie util. Aş putea scrie despre cum este acolo, ce spun unii speakeri, de astea clasice, cum ar veni. Dar m-am gândit că poate vreţi mai mult, poate vreţi să am o altă abordare.

Imaginaţi-vă că sunteţi voi acolo şi că vreţi să faceţi aia şi aia şi să aflaţi aia şi aia. Sau închipuiţi-vă că voi  sunteţi directorii mei (într-un fel chiar sunteţi, pentru că fără voi eu nu aş însemna nimic…) şi că mă trimiteţi în misiune la How to Web cu sarcinile clar stabilite. Deci aştept sarcinile de le voi, tovarăşi directori :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

20 thoughts on “Sunt blogger oficial How to Web 2012. Cum credeţi că trebuie să procedez?”

 1. Cred că este mai mult o întrebare, dar îmi stă pe limbă (sau pe tastatură… :D). Sunt mulţi bloggeri care abordează domenii culturale. Ştie careva de vreo implicare, vreun proiect al Ministerului Culturii în blogosfera românească?
  Până acum n-am văzut decât indivizi pe post de Gică-contra, iar din responsabili MC n-am prea văzut pe nimeni.

  1. 1. As prefera ca atfel de chestiuni care sunt offtopic sa le discutam pe mail, ca asa e frumos si sanatos.
   2. Ca sa iti raspund, totusi, la intrebare, acum ca am rezovat punctul 1, habar nu am de vreo implicare a MC in blogosfera. Dar am putea sa ii intrebam, ca poate oamenii au prestat si nu stim noi :D

   1. Imi place intrebarea lui Max. E complet off topic, cred, dar institutiile in Romania mi se par din ce in ce mai Bleak house. Ar fi misto sa aflam insa ca oamenii de la Ministerul Culturii invata sa faca PR actual. Si poate Blogal Initiative ar putea sa le iasa in intampinare…

      1. No problemos, doar ca am vrut sa precizez asta. Oricum un asemenea subiect nu are cum sa fie pe agenda How to Web pentru simplul motiv ca acest eveniment se concentreaza mai mult pe tehnologie. Dar ideea e buna. Oricum, am zis deja, am trimis mail celor de la Ministerul Culturii. Daca imi raspund, o sa va zic ce mi-au raspuns.

 2. Dragul meu ne ceri noua sa iti spunem ce sa faci tie care esti un profesionist ?Daca faci cea ce sti tu cel mai bine este OK.Asteptam stiri de la eveniment si poze,daca sunt si invitati straini sa ii faci sa priceapa ca stim si noi cu ce se maninca,nu suntem o republica bananiera,cum cred,gresit majotitatea.

  1. Stimabile, sa stii ca un profesionist – asa cum iti multumesc pentru ca imi spui mie – ajunge in acest preafrumos stadiu tocmai pentru ca asculta enorm de mult ce spun altii despre el si ca ar trebui sa faca :) In plus, cum spuneam, fara voi zau daca as face vreo varza degerata prin 2.0, asa ca este normal sa vreau sa stiu cum vreti voi sa prestez :)

 3. Nu stiu cat e de realizabil dar mie mi-ar placea un mic portret al oamenilor care ti-au placut cel mai tare. Ceva din care sa putem intui care este forta lor, ce trasaturi au, ce i-a ajutat sa reuseasca, ce i-a invatat sa scrie si cum au avut succes. Un fel de role models… unu-doi dintre toti invitatii.

 4. Pai la astfel de evenimente majoritatea vorbesc despre speakeri. As vrea sa pui un pic accentul si pe atmosfera, pe participanti. De exemplu sa evidentiezi cateva intrebari interesante puse din sala, comentarii inedite ale unor participanti din sala etc. Cred ca ai prin ideea. Spor!

 5. Salut, Cristi

  O cameră web la bască, care să transmită în direct ce faci matale pe acolo, ar fi interesantă, cu pauze de transmisie pe motiv de bere, bineînţeles, că după aia o să zicem fie că bei anumite beri din motive de sponsorizare, fie că bei prea puţin, fie prea mult, fie că sorbi sau plescăi… :D

  Sau o selecţie video a evenimentelor.

  Adică o fotografie face cât o samă de cuvinte, iar un filmuleţ cât o samă x 2.0, cel puţin.

  PS. Asta, dacă nu contravine regulilor evenimentului şi nu stresezi lumea prea tare pe acolo cu aşa ceva.

 6. Pingback: Hai să îi luăm un pic la întrebări pe cei plătiţi din banii noştri • Chinezu

 7. Pingback: Hai să discutăm un pic despre femeile antreprenor • Chinezu

 8. Pingback: Live and acoustic de la How to Web 2012 • Chinezu

 9. Pingback: Hai să discutăm un pic despre femeile antreprenor - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)