7 iunie, ziua HBO la TIFF

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

7 iunie este și Ziua HBO la TIFF. Partenerul tradițional al festivalului aduce la TIFF cinci documentare originale şi miniseria premiată cu cinci premii Emmy şi un Glob de Aur Mildred Pierce și oferă, ca şi în ediţiile precedente, secţiunile 3×3 şi Ce se întâmplă, documentarule?. Proiecția-maraton a serialului multi-premiat Mildred Pierce (r. Todd Haynes), programată joi, 7 iunie, la 10.00, la Cinema Arta, este unul dintre highlight-urile ediției.

Mildred Pierce

Celelalte producții originale pe care HBO le oferă spectatorilor TIFF sunt Raiul și iadul (r. David Čálek, Cehia), Dumnezeu a creat sexul (r. Konrad Szołajski, Polonia), Între două lumi (Viktor Oszkár Nagy, Ungaria), Vorbitor (r. Radu Muntean şi Alexandru Baciu), și Doina groparilor (r. Pavel Cuzuioc). Totodată, în cadrul Galei de închidere de pe 9 iunie, vor fi anunţaţi câştigătorii Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi organizat în parteneriat cu TIFF. Ca în fiecare an, toţi autorii scenariilor finaliste beneficiază de 3 zile la TIFF.

Actorii din proiectul 10 pentru FILM vor fi prezentați publicului mâine, la ora 18.00, la Cinema Florin Piersic, înaintea proiecției filmului Portret de noapte (r. Angelina Nikonova). În aceste trei zile de festival, cei 10 actori selectați – Cristian Balint, Colin Buzoianu, Lari Giorgescu, Cristian Grosu, Lucreţia Mandric, Maria Obretin, Pethő Anikó, Elena Popa, Olga Török, Raluca Vermeşan – și cele două „tinere speranțe”, Vlad Bălan şi Mădălina Ciotea, vor avea întâlniri cu regizori, cu producători români și străini, actori, agenți de casting, și vor asista la proiecții.

Un alt eveniment special îi este dedicat Fundației Arte Vizuale (FAV), care împlinește 20 de ani de la înființare. Fondată în 1992 de directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, FAV a produs peste 80 de proiecte de film și video. Joi, de la ora 17.00, la Cinema Arta, publicul este invitat să vizioneze câteva dintre producțiile marca FAV.

Două masterclass-uri îi așteaptă pe cinefili la Napoca 15, în cadrul Transilvania Talent Lab: Jan Harlan – „Why Napoleon?” (ora 10.30), despre proiectul lui Stanley Kubrick care nu a devenit niciodată film și care urma să fie filmat în România, și Masterclass Christine Vachon (ora 12.30), fondatoarea Killer Films și unul dintre cei mai importanți producători de film independent din SUA.

Invitat de marcă al TIFF-ului, Dieter Kosslick, directorul Festivalului Internațional de Film de la Berlin și unul dintre cei mai importanți profesioniști din industria filmului, vine anul acesta la Cluj, pentru prima oară. Kosslick va introduce de la 21.00, la Cinema Florin Piersic, filmul Tabu (r. Miguel Gomes), distins cu Premiul Alfred Bauer pentru inovație la Berlinală.

Tot joi, de la 17.30, la Hotel Continental va fi vernisată expoziția Joachim Luetke – TRANSFORMER – The Art of Visualizing Music, ce cuprinde 15 lucrări însoţite de proiecţia DVD-ului TRANSFORMER – The Art of Visualizing Music. Artistul este renumit pentru conceptele grafice realizate pentru Arch Enemy, Dimmu Borgir, Kreator sau Marilyn Manson.

Seara, de la 21.45, la Casa TIFF, renumitul muzician Steven Severin, unul dintre membrii fondatori ai influentei trupe Siouxsie and the Banshees, va acompania live, proiecţia celebrului film clasic Vampyr (1932), în regia lui Carl Theodor Dreyer. Filmul mut, cu imaginile lui de neuitat, însoţit de muzica bântuitoare a lui Severin, va fi un spectacol unic pentru cinefili.

TIFF Lounge va găzdui mâine, 7 iunie, două evenimente pentru cei interesați sau implicați în industria filmului. De la 11.30, MEDIAdesk România va prezenta Programul MEDIA: Training & Networks. Focus Denmarca & Ungaria va susține o prezentare Free Reel Romania, un proiect constând în proiecţii gratuite şi workshopuri de cinema în comunităţile rurale din România.


Ambasador RCC la TIFF 2012 ,
Ștefania Ioana Chiorean (@ioana_cis)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)