De mâine, 7 iunie, avem Zilele Filmului Românesc la TIFF!

Una dintre cele mai așteptate secțiuni ale TIFF-ului, Zilele Filmului Românesc, începe oficial joi, 7 iunie, și aduce în atenția invitaților străini, a jurnaliștilor și a publicului, până pe 9 iunie, cele mai recente producții românești. Spectatorii au ocazia să vadă, în premieră absolută, noul film regizat de Florin Piersic Jr., Killing Time, o parodie a filmelor noir cu asasini plătiți, Și caii sunt verzi pe pereți, de Dan Chișu, o tragicomedie despre iluzia îmbogăţirii peste noapte, Trei zile până la Crăciun (Ultimele zile din viața Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu), docu-drama lui Radu Gabrea despre sfârșitul Ceaușeștilor, sau Despre oameni și melci (r. Tudor Giurgiu).

Patru dintre cele mai recente producții vor concura, la rândul lor, în secțiunea dedicată filmului autohton: Crulic – drumul spre dincolo (r. Anca Damian), Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude), Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete) și Din dragoste cu cele mai bune intenții (r. Adrian Sitaru). Filmul lui Adrian Sitaru va avea parte de o proiecție specială pentru persoanele cu dizabilități la Cinema Mărăști, la ora 18.00.

Nu lipsesc nici documentarele: 8 martie (r. Alexandru Belc), despre Ziua Femeii în România comunistă, va rula în premieră, Anca Hirte vine cu Păcătoasa Teodora, Bogdan Ilie-Micu, cu Un gând, un vis, Doyle… și-un pix, iar Ivana Mladenović prezintă povestea a trei foști deținuți tineri după eliberare, în Turn Off the Lights. Joi, de la 21.30, filmul Ivanei Mladenović va avea parte de o extra-proiecție în spațiul TIFF Art (Muzeul de Artă Cluj), urmată de un concert susținut de Karpov not Kasparov. Trei calupuri de scurtmetraje recente întregesc selecția ZFR de anul acesta, șapte dintre ele fiind semnate de tinere regizoare.

8 martie
8 martie

În cadrul ZFR, dar în afara competiției, va testa reacția publicului primul film interactiv din România: Kiddo, în regia lui Millo Simulov. Cei din sală vor putea decide soarta protagoniștilor în momente-cheie ale acțiunii, din variantele oferite de realizatori, sâmbătă, 9 iunie, la 16.15, la Cinema Victoria.

Direct de la Cannes, din Semaine de la Critique, va veni la Cluj și scurtmetrajul regizorului stabilit la Stockholm, Ștefan Constantinescu – Family Dinner.

Tot în cadrul Zilelor Filmului Românesc, la TIFF Lounge, de la 15.45, va avea loc dezbaterea Festivalul Filmului Românesc de la New York: istorii de povestit, o discuţie despre Festivalul Filmului Românesc de la New York – inițiat de Institutul Cultural Român de la New York şi organizat în parteneriat cu Film Society of Lincoln Center și în colaborare cu TIFF – care în decembrie 2012 va ajunge la cea de-a şaptea ediţie. Discuţia va fi moderată de Corina Şuteu, directorul ICRNY şi al Festivalului Filmului Românesc de la New York, şi Mihai Chirilov (director artistic al TIFF și al Festivalului Filmului Românesc de la New York). Dezbaterea va fi precedată, de la 15.15, de lansarea noului număr în limba engleză al ediţiei speciale AperiTIFF, publicată de TIFF în colaborare cu ICR New York.

Și caii sunt verzi pe pereți
Și caii sunt verzi pe pereți

Ambasador RCC la TIFF 2012 ,
Ștefania Ioana Chiorean (@ioana_cis)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.