Salut apariția Bursei Alex. Leo Șerban

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Producătorul Bobby Păunescu și Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York și Film Society of Lincoln Center vor acorda, începând cu acest an, Bursa Alex. Leo Șerban, onorând astfel memoria unui profesionist desăvârșit.

Beneficiarul acestei burse va fi un tânăr sub 35 de ani care s-a afirmat și remarcat în zona de jurnalism și/sau critică de film, cu potențiale aptitudini pentru a deveni programator de festival. Bursa Alex. Leo Șerban constă în oferirea unui sejur de perfecționare profesională la New York și acoperă cheltuieli legate de deplasare, cazare și per diem pentru o perioadă de trei luni. Rezidența va debuta la sfârșitul lunii septembrie 2012, o dată cu ediția semicentenară a Festivalul de Film de la New York, și se va încheia în luna decembrie, cu ocazia celei de-a VII-a ediții a Festivalul de Film Românesc organizat de ICRNY și găzduit de Lincoln Center.

Pe lîngă participarea la aceste două festivaluri, bursa oferă, prin intermediul Lincoln Center și ICRNY, acces la resurse de specialitate, întâlniri profesionale cu reprezentanți din industrie și la o serie de alte evenimente cinematografice.

Bursierul va trebui să relateze periodic despre evenimentele la care participă, articolele sale fiind publicate într-o revistă din țară, print ori on-line, și va fi stagiar în echipa ICR New York care pregătește Festivalul Filmului Românesc de la Lincoln Center.

Un juriu de experți format din criticul de film Magda Mihăilescu, prof. univ. dr. Sorin Botoșeneanu (decanul Facultății de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” din București) și dr. Andrei Gorzo (critic de film, cercetător în cadrul U.N.A.T.C.) a alcătuit lista finaliștilor:

Florentina Ciuverca (jurnalist de cinema, fondator şi editor http://filmreporter.ro/)
Cristi Luca (critic de film, colaborator la Dilema Veche, Observator Cultural, literNet.ro)
Lucian Maier (critic de film, colaborator la Tribuna de Cluj și literNet.ro)
Cătălin Olaru (critic de film la Revista Cultura)
Andrei Rus (prep. univ. drd. la Facultatea de Film din cadrul U.N.A.T.C, coordonator al revistei Film Menu, selecționer de filme pentru festivalul Timishort)
Irina Trocan (redactor Film Menu, colaborator la Decât o revistă, co-selecționer pentru Festivalul Internațional de Film NexT)

O comisie formată din Corina Șuteu (director ICR New York), Bobby Păunescu (producător Mandragora Movies, România), Tudor Giurgiu (preşedinte TIFF) și Mihai Chirilov (director artistic TIFF) va desemna câștigătorul pe baza dosarului profesional trimis de fiecare nominalizat în parte. După încheierea rezidenței, aceeași comisie va evalua rezultatul primului an de Bursă și va stabili coordonatele următoarelor ediții.

Decizia finală se va lua la Cluj, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (1-10 iunie 2012), iar câștigătorul va fi anunțat în seara zilei de 8 iunie.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)