Zilelor Filmului Românesc la TIFF – scurtmetraje

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Zilele Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania a conținut și o secțiune dedicată iubitorilor de scurtmetraje. Cele 16 filmulețe selectate au fost împărțite în 3 părți care au putut fi vizionate fie în primul weekend de TIFF, fie pe sfârșitul săptămânii, în zilele 8 si 9 iunie.

Partea întâi :

Minute infinite19′, dir. Cecilia Felméri – Acest scurtmetraj prezintă de mai multe ori acelasi fir narativ, schimbând doar personajul principal. Acțiunea se întâmplă într-un spital unde cineva copiază un tatuaj de pe un cadavru, altcineva dă pâine la porumbei, cineva răspunde la apelurile de la ambulanță, altul se pătează cu cafea, cineva ascultă la radio.. Şi între toate acestea poate fi o conexiune…

Reflex – 14′, dir. Andra Chiriac – Fotograf de tabloid, Aldea, urmăreşte o vedetă pe nume  Liza. Aceasta îl farmecă pe al nostru fotograf, provocându-i un sentiment de remușcare ce îl face să nu mai publice cele descoperite..

Blu20′, dir. Nicolae Constantin Tanase – Proiectul care a luat premiu pentru cel mai bun Scurtmetraj din Cadrul ZFR – Zilele Filmului Românesc prezintă povestea unei familii în care relațiile dintre membri sunt unele tensionate.. Filmul înclude și mândra noastra Dacie într-o iarna rece..

Sink 37′, dir. Iulia Rugina – O telenovelă contemporană, în care toți protagonisti au relații între ei.. În timpul pregătirilor pentru petrecerea de revelion din barul Sink, fiecare își deapănă dorințele pentru noul an..

Vă e rău? (doc) – 15′, dir. Dan Cimpoeșu – Acest ultim film al părții întâi expune povestea unui om întins pe caldarâm și reacțiile oamenilor ce trec pe lângă el.. curiozitate,  compasiune sau o pradă ușoară?

Partea a doua:

Hello Kitty – 24′, Millo Simulov – Cinci prieteni buni pleacă la mare cu mașina împrumutată de la sora unuia dintre ei.. Peripeții, distracție, mare.. dar ce aduce noaptea?

Donna Must Die! – 11′, Ismail Jamaludin, Dragos Dulea – Cele două personaje sunt soțul Fred, cu o personalitate pasiv-agresivă, și Donna, o femeie lipsită de viaţă. Cei doi ajung să fie doi necunoscuți iar când Donna îi strică arta lui Fred, acesta se decide să se răzbune și să își câștige libertatea..

De azi înainte – 36′, Dorian Boguta – Momentul majoratului este momentul când tatăl lui Stefan consideră că acesta trebuie să devină bărbat. Acesta primește însă o lecție dramatică de la fiul său..

30-40-50 – 25′, Iulia Rugina, Eva Pervolovici, Stanca Radu – Trei poveşti diferite despre trei femei de diferite vârste – 30, 40 şi 50 de ani și problemele aferente vârstelor acestea.

Un alt Crăciun – dir. Tudor Giurgiu – O poveste atât de întâlnită în România.. Un băiețel clujean crește alături de bunică deoarece părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Când aceștia vin să petreacă Crăciunul în țară copilul nu vrea decât atenția lor..

Partea a treia:

Chefu – 18′, dir Adrian Sitaru – Acest scurtmetraj expune relațiile dintre vecinele de bloc. Neli e întâmpinată de acestea cu poveştile despre hărmălaia provocată de petrecerea dată de fiul ei Dan cât a lipsit. Însă Dan, are o altă versiune, ceea ce aduce și mai multă comedie filmului..

Suflu – 7′, dir Attila Ban – Un triunghi amoros pe malul unui lac : un bărbat timid, o păpușă gonflabilă și o fată dezghețată.. Care e deznodământul?

Tipatul (animatie) – 3′, dir. Sebastian Cosor – Inspirat din munca lui Edvard Munch, acesta redă experiența pictorului : “Mă plimbam pe un pod cu doi prieteni – soarele apunea – deodată cerul s-a înroşit ca sângele – m-am oprit simţindu-mă extenuat şi m-am sprijit de balustradă – limbi de foc brăzdau cerul albastru al oraşului – prietenii mei au plecat şi am rămas singur tremurând de frică – şi am simţit un ţipăt infinit străbătând natura”. (Edvard Munch, 1893)

Grand Hotel Italia – 16′, dir. Rodi Cotenescu – Români plecați în Italia, fiecare cu un scop diferit de al celuilalt se întâlnesc într-un hotel ce promite fiecăruia confort.. Cum se ajunge la o cameră plină ochi de oameni?

Tata meu e cel mai tare – 29′, dir. Radu Potcoava – Andrei, un băiat de 13 ani se încurcă cu un mafiot din cartier.. Problemele avute cu el, îl aduc în prim plan și pe tatăl său și astfel află trecutul lui Tavi Capabilul..

In film la Nasu’ – 34′, dir. Cristina Jacob – Să joci în filmul lui Coppola e o șansă ce nu merită pierdută.. Doar că vameșii din Republica Moldova și România nu văd importanța acestui rol.

Actori și regizori scurtmetraje ZFR
Actori și regizori scurtmetraje ZFR
Scurtmetraje ZFR
Scurtmetraje ZFR
Actori și regizori scurtmetraje ZFR
Actori și regizori scurtmetraje ZFR

Ambasador RCC la TIFF 2012 ,
Ștefania Ioana Chiorean (@ioana_cis)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)