Peliculă? Sau digital?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Let’s go Digital! este deja un concurs cu tradiție în cadrul Festivalului Internațional de Film TransilvaniaTIFF. Este proiectul acela ambițios în care cei zece participanți învață totul despre realizarea unui film, de la scrierea unui scenariu, la filmare și editare.

Participanții de anul acesta sunt din Buzău, Ploiești, Timișoara, Giurgiu, București, Reșița, Brăila. Cei 15 selectați au fost împărțiți în echipe de cate 3 persoane și au fost îndrumați de 3 seniori, care au realizat și un making-of al ediției curente a atelierului de film Let’s Go Digital! 2012 . Rezultatul muncii lor constă în 5 filme de scurtmetraj care demostrează cele învățate. Au avut la dispoziție puține zile, dar cu siguranță ce au reușit să facă e demne de TIFF.

Astăzi, vineri, 8 Iunie,  de la ora 15:00 la cinema Arta vor fi proiectate filmele realizate în cadrul acestui eveniment special iar scurtmetrajul câștigător va fi premiat în cadrul Galei de închidere de pe 9 iunie, de la Teatrul Național din Cluj.

Let's Go Digital!
Let's Go Digital!

Și dacă tot suntem dornici să învățăm despre filme, după scurtmetraje Let’s Go Digital!, rulează  proiecția specială Peliculă versus Digital (Cinema Arta, ora 16:30). Filmul încearcă să explice toate aspectele realizării unui film, descoperind ce s-a câştigat, ce s-a pierdut şi ce ne aşteaptă în viitor. Până acum două decenii, singurul mediu pentru a face film era pelicula.  Însă acest proces fotochimic pierde teren în fața procesului digital .

Peliculă versus digital
Peliculă versus digital

Ambasador RCC la TIFF 2012 ,
Ștefania Ioana Chiorean (@ioana_cis)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Peliculă? Sau digital?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)