Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Prima mea maşină. Şi aventuri de început de şoferie

Dan Ciulea mă întreabă care a fost prima mea maşină. Oooo, ce vremuri :)) Era prin 1998, parcă, atunci când am cumpărat de la un prieten o Dacie de prin 1978. Eram aşa de emoţionat… Era prima mea maşină :)) Mă rog, cu condiţia ca Daciile alea vechi să îmi permiteţi să le încadrez în această categorie a maşinilor şi nu a cutiilor pe roţi :D

Îmi aduc aminte că la primul drum mai lung făcut, undeva pe dealurile de pe lângă Sibiu, mergeam eu cu a patra şi dintr-o dată am simţit că îmi moare motorul, că trage din ce în ce mai greu. M-am speriat, am zis că se strică maşina. De fapt eu eram fraierul :)) Căci la experienţa mea de nici 100 de km de condus nu îmi dădeam seama că sunt în rampă, că urcam un deal, care nu prea se vedea că e deal şi că, absolut firesc pentru puterea amărâtei Dacii, trebuia să trec în treaptă inferioară de viteză. Aşa că am tras pe dreapta, am răsuflat de vreo două ori, apoi am pornit din nou la drum. Maşina, săraca, luată iar cu “antâia-adoua-atreia-apatra”, şi-a făcut treaba, evident :))

Apoi, mai în iarnă, mergeam de la Cugir spre Bucureşti, şi nu mă prindeam nicicum ce are maşina de nu se încălzeşte. În mintea mea de cetăţeam al secolului XX :D era că întorci de butonul ăla manivelă din stânga volanului şi maşina trebuie să se încălzească imediat. Dă-i pace… Şi tot am frecat de butonul ăla de mi-a venit rău, iar maşina tot nu se încălzea :D Aşa că, rupt de frig, am oprit undeva, la intrarea în Sibiu, la un restaurant de ăla cu parcare şi, cu toată ruşinea, am întrebat pe cineva cum torpedoul mamii ei de viaţă funcţionează căldura la Dacie :)) Vă daţi seama amuzamentul celor de acolo, care, evident, mi-au arătat care e faza şi mi-au dat lecţia de bază când era vorba de Dacii: răbdare, băăăă! :))

Acum mi se par amuzante întâmplările alea. Dar atunci nu mi s-au părut deloc :D

Dau leapşa mai departe lui Andrei, Lucian, Turambar şi Mihai.

9 comentarii la “Prima mea maşină. Şi aventuri de început de şoferie

 1. Statusuri Reply

  acum ce masina ai?

 2. chinezu Reply

  @Statusuri
  un nissan almera de vreo 6 anisori :)
  dar a cam venit vremea sa ii multumesc pentru activitate si sa ma despart de ea… :)

 3. Dan Ciulea Reply

  tu ai avut noroc… la mine nu incalzea deloc…. orice ii faceam, punem si carton in fata la radiator…da’ tot nimic!
  Oricum, vremuri faine … de povestit la nepoti :D

 4. anndryusha Reply

  Toamna, gospodarul făcea pregătirea “de iarnă”: scotea apa distilată, punea antigel, schimba uleiul, ehei, şofatul ăsta nu-i aşa de uşor cum crede lumea!… Iar dacă voiai căldură în maşină, vorbeai cu mecanicul “să-ţi dea drumul la calorifer”… Numai cine n-a avut Dacie nu ştie să aprecieze maşinile din ziua de azi… :)))))

 5. chinezu Reply

  bai, da’ cum era cu suflatul in jigleor? ;))))))))))))))))))))))

 6. anndryusha Reply

  Am suflat doi ani jumate, până am scăpat de ea… :)))))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.