Nu-i scuipaţi în ochi pe italieni

15.11.2007

Circulă pe net asta de mai jos…

Fetiţa de 8 ani a fost scuipată ieri între ochi pe o stradă din Milano pentru că e româncă. Colegilor de la şcoală li s-a interzis să se mai joace cu ea din acelaşi motiv. Vrem să scuipăm şi noi, însă nu ne stă în fire, aşa că, în replică, vă propunem ca începând de sâmbată, vreme de două săptămâni, să nu mai cumpăraţi produse «Made in Italy». Dă mai departe, măcar de data asta să facem ceva…”, se arată în îndemnul la protest faţă de presupusul comportament al italienilor faţă de români.

0 comentarii la “Nu-i scuipaţi în ochi pe italieni

 1. Molnar Stefan Reply

  Pai hai sa nu mai luam nimik de la nimeni. De parca italienii sunt singurii care scuipa romani. totzi europenii fac asta. asa sunt invatatzi ei cu un dispretz fatza de cei de jos. britanicii vor slujbe pentru britanici, dar la ei un sfert din cei ce muncesc legal sunt straini imigrantzi, iar in economia subterana tot un sfert sunt imigrantzi. Cine sa ii inlocuiasca? Neamtzu` sau italianu? Nu, nicidecum, doar romanu` si bulgaru`!

 2. chinezu Reply

  Molnar Stefan:
  asa e frate
  au un dispret fata de cei care le fac muncile de cacao dar daca i-ar lasa cu curu in soare ar plange toti dupa romani, bulgari si alte natii de astea dupa care scuipa ei

 3. Catalin T Reply

  o solutie exista dar e inacceptabila deocamdata datorita situatiei de cacao in care e Romania d.p.d.v. economic:
  O campanie initiata de toti romanii din afara, de retragere inapoi in tara; astfel xenofobii din toata italia aia de merda ar fi nevoiti sa treaca ei la munca facuta de noi, constransi fiind de cei care beneficiaza acum de manopera romaneasca.
  Am stat in italia 2 ani si m-am saturat de comentariile la adresa emigrantilor in general si a romanilor in special. Nu ne accepta diplomele si calificarile in domeniile tehnice pe motiv ca suntem mult in urma lor, tehnologic vorbind. Ca urmare suntem nevoiti sa prestam in general munca necalificata sau sa ne recalificam la ei.Dar sa lasam asta.
  Au fost poporul care a emigrat cel mai mult in intreaga lume (America latina, SUA, Australia, toata Europa), au venit chiar si la noi la munca pe timpul regelui Carol, unii din ei au ramas aici (avem si noi o comunitate italiana in Romania),insa sunt adevarati rasisti (cei din nord in special) cand vine vorba de emigrantii de la ei. Eu m-am saturat si m-am intors dar imaginativa ce-ar fi daca ar veni toti inapoi macar pt vre-o 3 luni…asa ca in vechea viza.
  Deocamdata insa politica obrazului celalalt e inca valabila. Nu trebuie sa raspundem cu aceeasi moneda pt. ca ar fi tot mai greu pentru cei dintre noi care sunt inca acolo.
  Poate ca pana la urma vor intelege ca in pofida tuturor necazurilor care le-am provocat in tara lor, pt care ar trebui sa ne cerem iertare…nu le vrem raul.

 4. Catalin T Reply

  inca ceva..: circula prin Italia asa ca o glumitza faptul ca ei au venit acum mii de ani la noi, s-au contopit si inmultit cu populatia locala, iar de fapt noi acum nu emigram in Italia….ne intoarcem Acasa. :D

 5. Molnar Stefan Reply

  chestia asta, Cataline e cat se poate de interesanta!
  poate ca ne scuipa fiindca le este frica sa nu ne mutam inapoi in “casa noastra” Italia. Ha ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.