Nu-i scuipaţi în ochi pe italieni

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

15.11.2007

Circulă pe net asta de mai jos…

Fetiţa de 8 ani a fost scuipată ieri între ochi pe o stradă din Milano pentru că e româncă. Colegilor de la şcoală li s-a interzis să se mai joace cu ea din acelaşi motiv. Vrem să scuipăm şi noi, însă nu ne stă în fire, aşa că, în replică, vă propunem ca începând de sâmbată, vreme de două săptămâni, să nu mai cumpăraţi produse «Made in Italy». Dă mai departe, măcar de data asta să facem ceva…”, se arată în îndemnul la protest faţă de presupusul comportament al italienilor faţă de români.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Nu-i scuipaţi în ochi pe italieni”

 1. Pai hai sa nu mai luam nimik de la nimeni. De parca italienii sunt singurii care scuipa romani. totzi europenii fac asta. asa sunt invatatzi ei cu un dispretz fatza de cei de jos. britanicii vor slujbe pentru britanici, dar la ei un sfert din cei ce muncesc legal sunt straini imigrantzi, iar in economia subterana tot un sfert sunt imigrantzi. Cine sa ii inlocuiasca? Neamtzu` sau italianu? Nu, nicidecum, doar romanu` si bulgaru`!

 2. Molnar Stefan:
  asa e frate
  au un dispret fata de cei care le fac muncile de cacao dar daca i-ar lasa cu curu in soare ar plange toti dupa romani, bulgari si alte natii de astea dupa care scuipa ei

 3. o solutie exista dar e inacceptabila deocamdata datorita situatiei de cacao in care e Romania d.p.d.v. economic:
  O campanie initiata de toti romanii din afara, de retragere inapoi in tara; astfel xenofobii din toata italia aia de merda ar fi nevoiti sa treaca ei la munca facuta de noi, constransi fiind de cei care beneficiaza acum de manopera romaneasca.
  Am stat in italia 2 ani si m-am saturat de comentariile la adresa emigrantilor in general si a romanilor in special. Nu ne accepta diplomele si calificarile in domeniile tehnice pe motiv ca suntem mult in urma lor, tehnologic vorbind. Ca urmare suntem nevoiti sa prestam in general munca necalificata sau sa ne recalificam la ei.Dar sa lasam asta.
  Au fost poporul care a emigrat cel mai mult in intreaga lume (America latina, SUA, Australia, toata Europa), au venit chiar si la noi la munca pe timpul regelui Carol, unii din ei au ramas aici (avem si noi o comunitate italiana in Romania),insa sunt adevarati rasisti (cei din nord in special) cand vine vorba de emigrantii de la ei. Eu m-am saturat si m-am intors dar imaginativa ce-ar fi daca ar veni toti inapoi macar pt vre-o 3 luni…asa ca in vechea viza.
  Deocamdata insa politica obrazului celalalt e inca valabila. Nu trebuie sa raspundem cu aceeasi moneda pt. ca ar fi tot mai greu pentru cei dintre noi care sunt inca acolo.
  Poate ca pana la urma vor intelege ca in pofida tuturor necazurilor care le-am provocat in tara lor, pt care ar trebui sa ne cerem iertare…nu le vrem raul.

 4. inca ceva..: circula prin Italia asa ca o glumitza faptul ca ei au venit acum mii de ani la noi, s-au contopit si inmultit cu populatia locala, iar de fapt noi acum nu emigram in Italia….ne intoarcem Acasa. :D

 5. chestia asta, Cataline e cat se poate de interesanta!
  poate ca ne scuipa fiindca le este frica sa nu ne mutam inapoi in „casa noastra” Italia. Ha ha.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)