Mă veți înțelege dacă am nevoie de un moment de reflecție

În ultimul an am trecut prin multe. Unele frumoase, altele nu. Dar toate s-au adunat în ceea ce eu consider că e mama dezvoltării, a mersului înainte: experiența personală. Acum am ajuns (mai repede decât calculasem eu, recunosc) la un anumit moment în viața mea de blogger, când este obligatoriu să trag puțin pe dreapta, să reduc motoarele și să stau un pic de vorbă cu mine însumi. Așa că mă veți înțelege dacă tot ce scriu astăzi pe blog este doar comunicatul oficial de mai jos :)

Revista Biz impreuna cu TreeWorks (ZeList) si Kaspersky Lab au realizat “Top 50 cei mai influenti oameni din social media din Romania”. Clasamentul, determinat prin agregarea prezentei in online si masurarea indicatorilor din social media, a fost lansat in cadrul conferintei Social Media Summit, organizata de revista Biz la Timisoara.

sursa: BIZ sursa: BIZ

Astfel potrivit clasamentului, cei mai influenti 10 romani in social media sunt: Vali Petcu, Cristian China-Birta, Cristi Dorombach, Cristian Manafu, Cetin Ametcea, Bobby Voicu, Sebastian Dragos-Bargau, Vlad Petreanu, Cristian Sutu si Orlando Nicoara.

Pentru a realiza un astfel de clasament s-a pornit de la premisa ca influenta inseamna prezenta activa in principalele social media care genereaza interactiune cu alti oameni din acelasi mediu, colportand astfel mesajul initial catre o audienta mai mare.
Pentru intocmirea efectiva a clasamentului influentei in social media, Biz si TreeWorks (ZeList) au tinut cont de activitatea sustinuta in perioada 1 ianuarie 2009 – 1 septembrie 2010.

Etapele studiului:

Initial, a fost realizata o lista scurta, pe baza notorietatii si prezentei in topuri relevante pentru online-ul romanesc si a aparitiilor constant in mass-media traditionala si in presa online.

Apoi, au fost intocmite trei clasamente, dupa cum urmeaza:

A. Un clasament al activitatii in anul 2009, realizat prin calcularea scorurilor obtinute in topul ZeList.

B. Un clasament aferent activitatii din anul 2010, realizat prin insumarea activitatii in blogosfera, pe Twitter si pe Facebook.

Clasamentul aferent activitatii din 2010, realizat prin insumarea activitatii in blogosfera, pe Twitter si pe Facebook, s-a realizat dupa o metodologie care a tinut cont de mai multi factori, dupa cum urmeaza:

 • Activitatea in blogosfera

1. Cititori ai feed-urilor raportati de Google Reader.
2. Track back-uri unice tinandu-se cont si de importanta blogurilor care au dat track back-urile.

 • Activitatea pe Twitter

1. Citari ale link-urilor unui blogger in tweets (punctaje diferentiate in functie de numarul de followers ai contului care au dat tweet-ul).
2. Numarul de conversatii si RT-urile unei persoane din social media (diferentiat, la fel ca mai sus).

 • Prezenta pe Facebook, unde s-a luat in calcul:

1. Numarul de share-uri ale posturilor publicate in perioada 1 ianuarie 2010 – 31 septembrie 2010.
2. Numarul de comentarii generate de aceste posturi.
3. Numarul de like-uri si de click-uri generate de aceste posturi.

C. Un clasament al vizibilitatii in presa, realizat de revista Biz.

In etapa urmatoare s-a recurs la standardizare.Indicele final a fost compus din cele trei componente, fiecare dintre acestea avand ponderi egale in scorul final.

In final, au rezultat trei topuri:

Topul celor mai influenti 30 de oameni in social media (vezi mai sus).

Topul celor mai influente vedete in social media. In clasamentul vedetelor conduce Cabral Ibacka urmat de Mircea Badea si Tudor Chirila.

Topul celor mai influente bloguri colective.

untitled

Influenta in social media a fost definita in functie de gradul de preluare a materialelor generate de o persoana si de numarul de persoane cu care aceasta interactioneaza in mod activ. Din acest motiv, au fost evitati factori de tipul: numar de followers pe Twitter, de prieteni pe Facebook si de vizitatori ai blogului.

S-a incercat in schimb cuantificarea unor interactiuni mai puternice: numarul de subiecte preluate de alte persoane (citari ale posturilor pe alte bloguri, pe Twitter, pe Facebook – tinandu-se cont si de importanta celor care au preluat respectivele subiecte), numarul de mentiuni ale unei anumite persoane pe Twitter, numarul de persoane care urmaresc un blogger in mod curent (prin feedurile RSS – raportandu-ne la cifrele oferite de Google Reader), numarul de comentarii generate de materialele unui blogger pe Facebook.

De asemenea, rezultatele din 2010 au fost ponderate cu un clasament pe 2009 (avand in vedere ca influenta se construieste in timp, spre deosebire de vizibilitatea de moment), precum si cu o nota data de membrii redactiei Biz, nota ce a tinut cont de gradul de preluare a unui blogger in presa traditionala.

Topul celor mai influenti 30 de romani in social media, precum si topul celor mai influente persoane publice si al celor mai influente 10 bloguri colective sunt publicate in numarul curent al revistei Biz (1 – 15 octombrie 2010).

Clasamentul va fi realizat anual de Biz.

25 comentarii la “Mă veți înțelege dacă am nevoie de un moment de reflecție

 1. anndryusha Reply

  Te înţelegem. Nu ţi-a mai rămas de cucerit decât Piscul. Zoso… :)))))

 2. MariusMd Reply

  Eu n-am inteles de ce atata lume il urmareste pe Zoso asta.E vai mama lui

 3. Marieta Reply

  Măcar tu puteai să le spui numele real al lui Mordechai…

 4. Lucia Verona Reply

  Felicitări, Cristi! Mă bucur de succesul tău!

 5. A.Dragos Reply

  Felicitari Cristi! :)

 6. Dan Ciulea Reply

  felicitari, dar cu parere de rau trebuie sa iti tai tot elenul (pe care esti indreptatit sa il ai, ca doar esti numarul 2!), si sa te anunt ca acest top este fraudat, aaaa am avut cel putin 51% din alegatori aaa am fost furat pe fata aaa … (sper ca ai prins ideea … medicamente, medicamente)!
  P.S.
  Felicitari!

 7. Turambar Reply

  Daca n-au facut un sondaj de opinie, tot degeaba.

  Felicitari, Chinezule! :)

 8. Adrian SM Reply

  Felicitări Chinezimea Ta! Poate te rătăceşti pe aici unde se agaţă harta-n cui să facem mişto de tine cu o bere, două, trei…. :)

 9. Stefan Murgeanu Reply

  s-a strecurat un typo in Top: eu nu ma regasesc nicaieri :D :))))))))))))))))

 10. sorin neagu Reply

  deci, primul copil mi-l voi numi Cristian(a) ;) check out top 5 :)))

 11. spania Reply

  felicitari, ce sa zic sunt curios cat o sa tina si asta cu blogurile…. 1 an poate 2? si pe urma apare altceva…

 12. iYli Reply

  Felicitari tuturor si mult succes in continuare! :)

 13. ihearlights Reply

  Felicitari nea Chini. Suntem mandrii de tine.

  @sorinneagu Credeam ca bogdan(a) :| =))

 14. Semanticus Reply

  @Chinezu,
  Felicitari! nu prea inteleg, cum adica moment de reflectie?! lumea admiratorii te asteapta si tu te retragi in sihastrie pentru meditatie si reflectie!? hehehehee

 15. Sorin Reply

  Nu inteleg cum poate Zoso sa apara intr-un top facut de Zelist, in conditiile in care Zoso nu este in Zelist?

 16. george verdes Reply

  man, sambata e finala CN Rugby, Baia Mare -Steaua, daca mai cunosti oameni din Baia Mare care locuiesc in Bucuresti poate strigam adunarea sambata.

 17. Shmen Reply

  nu stiu de ce toat lumea este impotriva lui zoso?

 18. Danny Reply

  Felicitari Chinezule! Iti meriti pozitia!

 19. Cremsnit Reply

  Uite ca sa ai suxes pe viitor in Zelist.

 20. Cremsnit Reply

  Scuze de dublu post, n-a mers din prima (sterge tu sau aranjeaza comentariul..).

  http://cremsnit.ro/8/zelist_cremsnit.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.