Mă veți înțelege dacă am nevoie de un moment de reflecție

În ultimul an am trecut prin multe. Unele frumoase, altele nu. Dar toate s-au adunat în ceea ce eu consider că e mama dezvoltării, a mersului înainte: experiența personală. Acum am ajuns (mai repede decât calculasem eu, recunosc) la un anumit moment în viața mea de blogger, când este obligatoriu să trag puțin pe dreapta, să reduc motoarele și să stau un pic de vorbă cu mine însumi. Așa că mă veți înțelege dacă tot ce scriu astăzi pe blog este doar comunicatul oficial de mai jos :)

Revista Biz impreuna cu TreeWorks (ZeList) si Kaspersky Lab au realizat “Top 50 cei mai influenti oameni din social media din Romania”. Clasamentul, determinat prin agregarea prezentei in online si masurarea indicatorilor din social media, a fost lansat in cadrul conferintei Social Media Summit, organizata de revista Biz la Timisoara.

sursa: BIZ sursa: BIZ

Astfel potrivit clasamentului, cei mai influenti 10 romani in social media sunt: Vali Petcu, Cristian China-Birta, Cristi Dorombach, Cristian Manafu, Cetin Ametcea, Bobby Voicu, Sebastian Dragos-Bargau, Vlad Petreanu, Cristian Sutu si Orlando Nicoara.

Pentru a realiza un astfel de clasament s-a pornit de la premisa ca influenta inseamna prezenta activa in principalele social media care genereaza interactiune cu alti oameni din acelasi mediu, colportand astfel mesajul initial catre o audienta mai mare.
Pentru intocmirea efectiva a clasamentului influentei in social media, Biz si TreeWorks (ZeList) au tinut cont de activitatea sustinuta in perioada 1 ianuarie 2009 – 1 septembrie 2010.

Etapele studiului:

Initial, a fost realizata o lista scurta, pe baza notorietatii si prezentei in topuri relevante pentru online-ul romanesc si a aparitiilor constant in mass-media traditionala si in presa online.

Apoi, au fost intocmite trei clasamente, dupa cum urmeaza:

A. Un clasament al activitatii in anul 2009, realizat prin calcularea scorurilor obtinute in topul ZeList.

B. Un clasament aferent activitatii din anul 2010, realizat prin insumarea activitatii in blogosfera, pe Twitter si pe Facebook.

Clasamentul aferent activitatii din 2010, realizat prin insumarea activitatii in blogosfera, pe Twitter si pe Facebook, s-a realizat dupa o metodologie care a tinut cont de mai multi factori, dupa cum urmeaza:

 • Activitatea in blogosfera

1. Cititori ai feed-urilor raportati de Google Reader.
2. Track back-uri unice tinandu-se cont si de importanta blogurilor care au dat track back-urile.

 • Activitatea pe Twitter

1. Citari ale link-urilor unui blogger in tweets (punctaje diferentiate in functie de numarul de followers ai contului care au dat tweet-ul).
2. Numarul de conversatii si RT-urile unei persoane din social media (diferentiat, la fel ca mai sus).

 • Prezenta pe Facebook, unde s-a luat in calcul:

1. Numarul de share-uri ale posturilor publicate in perioada 1 ianuarie 2010 – 31 septembrie 2010.
2. Numarul de comentarii generate de aceste posturi.
3. Numarul de like-uri si de click-uri generate de aceste posturi.

C. Un clasament al vizibilitatii in presa, realizat de revista Biz.

In etapa urmatoare s-a recurs la standardizare.Indicele final a fost compus din cele trei componente, fiecare dintre acestea avand ponderi egale in scorul final.

In final, au rezultat trei topuri:

Topul celor mai influenti 30 de oameni in social media (vezi mai sus).

Topul celor mai influente vedete in social media. In clasamentul vedetelor conduce Cabral Ibacka urmat de Mircea Badea si Tudor Chirila.

Topul celor mai influente bloguri colective.

untitled

Influenta in social media a fost definita in functie de gradul de preluare a materialelor generate de o persoana si de numarul de persoane cu care aceasta interactioneaza in mod activ. Din acest motiv, au fost evitati factori de tipul: numar de followers pe Twitter, de prieteni pe Facebook si de vizitatori ai blogului.

S-a incercat in schimb cuantificarea unor interactiuni mai puternice: numarul de subiecte preluate de alte persoane (citari ale posturilor pe alte bloguri, pe Twitter, pe Facebook – tinandu-se cont si de importanta celor care au preluat respectivele subiecte), numarul de mentiuni ale unei anumite persoane pe Twitter, numarul de persoane care urmaresc un blogger in mod curent (prin feedurile RSS – raportandu-ne la cifrele oferite de Google Reader), numarul de comentarii generate de materialele unui blogger pe Facebook.

De asemenea, rezultatele din 2010 au fost ponderate cu un clasament pe 2009 (avand in vedere ca influenta se construieste in timp, spre deosebire de vizibilitatea de moment), precum si cu o nota data de membrii redactiei Biz, nota ce a tinut cont de gradul de preluare a unui blogger in presa traditionala.

Topul celor mai influenti 30 de romani in social media, precum si topul celor mai influente persoane publice si al celor mai influente 10 bloguri colective sunt publicate in numarul curent al revistei Biz (1 – 15 octombrie 2010).

Clasamentul va fi realizat anual de Biz.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

25 thoughts on “Mă veți înțelege dacă am nevoie de un moment de reflecție”

 1. felicitari, dar cu parere de rau trebuie sa iti tai tot elenul (pe care esti indreptatit sa il ai, ca doar esti numarul 2!), si sa te anunt ca acest top este fraudat, aaaa am avut cel putin 51% din alegatori aaa am fost furat pe fata aaa … (sper ca ai prins ideea … medicamente, medicamente)!
  P.S.
  Felicitari!

 2. Felicitări Chinezimea Ta! Poate te rătăceşti pe aici unde se agaţă harta-n cui să facem mişto de tine cu o bere, două, trei…. :)

 3. @Chinezu,
  Felicitari! nu prea inteleg, cum adica moment de reflectie?! lumea admiratorii te asteapta si tu te retragi in sihastrie pentru meditatie si reflectie!? hehehehee

 4. Pingback: Pareri despre smsummit | Blog din vârf de nori

 5. man, sambata e finala CN Rugby, Baia Mare -Steaua, daca mai cunosti oameni din Baia Mare care locuiesc in Bucuresti poate strigam adunarea sambata.

 6. Pingback: Social Media Summit – Timisoara – review » Bloaga lu' Crazy

 7. Pingback: Topul celor mai influenți oameni din online | Adrian Ciubotaru

 8. Pingback: 87% din blogosferă mă invidiază pentru asta… » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

 9. Pingback: Dragii mei, vă mulțumesc din toată inima » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.