Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Sifonarul

23.01.2008

Pe vremuri, când eram copil în Baia Mare (şi ce mişto era) eram responsabil cu sifonul. Adică trebuia sa stau cu urechea ciulită în fiecare zi în jur de ora 2, ca să pot auzi clopotul sifonarului. Când auzeam clinchetul atât de familiar, luam repede sticlele de sifon goale şi trăgeam o fugă până jos în stradă la căruţa trasă de un cal vai mama lui unde dădeam sifonarului sticlele goale şi el îmi dădea nişte sifoane pline, din nişte lăzi de lemn, cusute prin toate părţile cu sârmă ca să nu se dejdine (traducere aproximativă: să nu se rupă în bucăţi).

Nu ştiu cum era prin alte locuri. Dar la mine în Baia Mare aşa era. Colpotul sifonarului era un punct de reper orar la mine în cartier, după care trebuia să îţi programezi alte alea pe care le aveai în ziua aia. Pentru că, dacă rămâneai fără sifon, lumea nu mai era aşa de frumoasă. Sifonul ăla care venea după clopotul de rigoare era, pentru copilul pionier din mine, mai bun decât toată coca cola pe care o bem acuma. Copil, ce vreţi…

Am scris acest post pentru că nu aveam nici un chef de Băsescu, Tăriceanu, Meleşcanu sau Goană. Şi pentru că toţi ăştia şi atât de mulţi alţii sunt aşa de sifonari. Dar cu un gust sălciu, sălciu…

0 comentarii la “Sifonarul

 1. georgeradio Reply

  Tocmai meditam pe ideea de a incepe o serie de podcasturi care sa contina naratiuni ‘artistice’ ale unor bloguri, cind l-am citit pe asta. Man, m-am emotionat pentru ca – citind mai sus – am putut recrea in minte si suflet imaginea sifonarului intr-o zi luuunga si nesfirsita de vara in cartierul Sasar din Baia Mare al anilor ’70. Cred ca te bag in podcast -)

 2. chinezu Reply

  georgeradio:
  baga-ma unde vrei tu :D
  pentru mine, serios, sifonarul ala era foarte important
  nu ca as fi vrut vreodata sa ma fac sifonar
  dar era unul din personajele importante ale copilariei mele de baia mare
  io stateam pe hortensiei, nu in sasar
  deci era alt sifonar si alt sifon
  dar acelasi feeling vad…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.