Traiane, binecuvântează-te singur şi apoi pupă-te tot singur

Mogulul şi cu Ionuţ mă lovesc fix cu aceeaşi leapşă. Care face vorbire despre sanctificarea lui Băsescu. Cum am scris oricum multe prostii aici pe blog la mine de-a lungul timpului, de ce să nu scriu o prostie şi pe acest subiect?

Eu nu aş avea nici o problemă cu sanctificarea lui Traian. Da’ chiar nici una. Pentru simplul motiv că nu mă interesează nici cât o interesează pe o furnică gigant din Amazon de circuitul apei în natură. La urma urmei dacă ne uităm la câţi neaveniţi, ca să le zic simpatic, au fost sanctificaţi, ar mai strica şi Băsescu adăugat la insectarul ăsta tămâiat?

E drept că mulţi dintre sfinţii care fac viaţa amară celor de la seminarul de teologie au fost sanctificaţi la multă vreme după ce s-au dus la loc de verdeaţă. Dar mă gândesc că în cazul lui Băsescu s-ar putea face o excepţie. Aşa, ca să arate şi creştinismu’, mă rog ortodoxismu’ carpato-danubiano-pontic, că s-a pliat perfect pe modernitatea asta în care totul se mişcă rapid, fulgurant, trecător. Iar apoi, pasul firesc, desigur, s-ar putea sanctifica cineva care nu s-a născut încă, dar care, pe baza unor serioase analize de ADN cu mostre prelevate de la făcătorii săi şi în urma cercetării aprofundate a cărţilor sfinte, are şanse mari de a fi mare om, mare caracter. Cu alte cuvinte să asistăm la întemeierea aripii futurologice a creştinismului.

Vorbesc prostii, desigur. Dar, la urma urmei, vorbesc despre Băsescu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: