Restanţier la leapşă

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

26.02.2008

Deja m-am enervat. Adică nişte oameni faini mă lovesc cu câte o leapşă şi eu tot găsesc motive să nu răspund. Ba când sunt prea ocupat, ba că primăvara asta timpurie îmi rostogoleşte metabolismul, ba că Băsescu mă indispune la meditaţie transcedentală confucianistă şi, nu cum ar fi firesc, la scris. Până aici, îmi zic, privind la primăvara timpurie de afară.

Dromichaetes. Niciodată nu am întârziat atâta cu o leapşă. Dar nici nu o să se mai întâmple. Dromichaetes mă întreabă dacă reforma morală a stângii a eşuat. Întrebarea e profund greşită. Şi nu din vina autorului, evident. Ci pentru că, pentru ca ceva să eşueze, ar trebui să înceapă. Ori reforma stângii (morală, psihică, gastronomică, la numărul de la ciorapi etc.) e la stadiul incubativ-dubitativ, ilustrat perfect de una din zicerile bunicii mele: „nu ţi-i sănătoasă boala”. Sigur că s-au făcut nişte paşi în direcţia reformei. Dar au fost paşi în gol, în golul care se cască în faţa înfiorăturului vacuum de viziune a celor care stângiuesc prin România. Ca să reformezi trebuie să ai, măcar de un şpriţ, viziune. Ca să ai viziune trebuie să ai, măcar de o cinzeacă, dorinţa de a o avea…

Diana Dragomir. Ea mă întreabă ce lucruri mă scârbesc. Ca să nu plictisim cititorii, uşor anchiesând la spiritul chiţibuşar chinezesc, mă voi rezuma la ce nu îmi place din gastronomie: oţetul, sucul de roşi şi salata de boeuf. Iar dacă acestea sunt asezonate cu nesimţirea, făţărnicia, fariseismul şi impostura organică, atunci indigestia e cât China în intrinsecul meu…

Adrian Popa. Viceprimarul de Cluj Napoca, acest rebel fără cauză precisă al PNL, care a fost exclus din partid de mult mai multe ori decât a fost primit dar care, totuşi, are în continuare paşaport liberal, are dileme majore legate de respectul faţă de oameni. Join the club, musiu. Fără a fi o întrebare filosofică din gama lui „cine sunt eu”, „există Dumnezeu” sau „bem Stella Artois sau Heineken”, şi problema vicelui clujean are o mare adâncime. La faza cu respectul, în umila mea părere orezară, funcţionează principiul oglinzii revanşarde şi cam tâmpituţe. Adică, te strâmbi la ea, ea se strâmbă la tine. Scuipi înspre ea, nu te mai vezi deloc sau te vezi cu scuipatul prelingându-ţi-se pe freză. Vrei să o spargi, nu mai ai cum să te vezi aşa cum eşti tu oglindit de oglinda înspre care te uiţi.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Restanţier la leapşă”

  1. maitre chinois,

    multumesc de preluarea de leapsa. Mi-am dat eu seama intre timp ca punem intrebari gresite, dar daca nu le punem noi, atunci cine altcineva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)