Vă rog frumos să nu îmi mai faceţi trafic!

03.02.2008

Mai este câte unul sau una, ştiţi voi, din genul sau specia care crede că tot ce înseamnă universul şi creaţia lui se află fix în jumătate din unghia lui/ei de la degetul mic. Le ştie pe toate, le vede pe toate, le înţelege pe toate. Când de fapt estea asemenea căţelei Laika, care a ajuns vedetă fără să îşi dea seama şi fără măcar să o intereseze. Numai că pe invers…

Aşa am şi eu câţiva care, indiferent de ce îmi trece prin cap să scriu pe blogul meu de chinezu, imediat găsesc explicaţia: “păi da, postul ăsta l-ai scris ca să îţi creşti traficul”. Bre, nea Brucane, multă dreptate aveai…

Hai să încerc să vă lămuresc (pe cei pe care îi interesează) cum e faza cu traficul pentru chinezu.

A spune că nu mă interesează că mă citeşte ceva lume (surprinzător de multă, dacă mă întrebaţi pe mine, ceea ce mă lasă cu gura căscată permanent) înseamnă a nu îi respecta pe cei care mă citesc şi a nu mă respecta pe mine, care scriu cât de cât cu oarece farmec, se pare. Mărturisesc că îmi face o mare plăcere să văd comentariile atât de mişto ale unor “abonaţi” la blogul meu şi, recunosc, de multe ori de acolo îmi vin ideile pentru alte postări. Până la urmă chiar aste e ideea cu blogul: să scrii ce simţi şi ce îţi trece prin bibilică iar ceilalţi să comenteze elucubraţiile tale exact cum simt şi cum le trece prin bibilică. Nu vă mai spun că prin intermediul blogului am cunoscut nişte oameni excepţionali, pe care, cel mai probabil, altfel nu aş fi avut cum să îi cunosc. Deci da, îmi place traficul pe blogul meu, dar numai în măsura în care ajung să mă desfăt la comentariile unora, să schimb păreri şi idei sau să cunosc oameni. Tot ce e mai mult de atât mă indispune profund.

Nu am nevoie de trafic masiv din ce puţin 2 motive mari şi late: s-ar dilua foarte mult esenţa scriiturii mele (câtă o fi, mă rog…) pentru că aş intra în morişca penibilă a postărilor de genul “fata cu ochii de cacao care merge pe sârma de la Romtelecom” numai că să văd countmeterul că se roteşte. Nu sunt genul şi nici nu o să mă vedeţi repede făcând aşa ceva. Dar, că doar diavolul veghează, nu poţi ştii cum îţi ia minţile blogosfera asta. De aceea mă feresc de ispită… Al doilea motiv, extraordinar de important pentru mine, este faptul că un trafic mare ar atrage după sine şi comentatori al căror vocabular s-ar reduce la o serie de bipuri, steluţe şi bombiţe, care mi-ar tăia inevitabil cheful de simţire bine. Nu am nevoie de aşa ceva pe blog la mine, mai ales că, trebuie să recunoaşteţi, calitatea comentariilor la chinezu este una cel puţin decentă.

Hai să vă dau un exemplu despre ce tot vorbesc io aici. Ţineţi minte clipul care a făcut furori acu ceva vreme pe net cu tăntăluca aia de manelistă care dădea din buric în faţa camerei şi apoi a căzut dulapul peste ea. Ei bine, am primit şi eu înregistrarea cam la 2 minute după ce a fost urcată pe net. M-am râs corespunzător şi eram pregătit să o pun pe blog să facă şi alţii caterincă de ea. Dar brusc mi-am dat seama de potenţialul imens de trafic pe care respectiva înregistare îl avea. Şi am renunţat rapid la ideea de a-l posta. Tocmai pentru că nu vroiam ca traficul respectiv să aducă cu el bipurile de care vă spuneam mai sus.

În concluzie: sunt mai mult decât mulţumit cu actualul trafic al blogului şi mai mult decât respectuos şi recunoscător cu şi pentru calitatea celor care mă citesc. Restul sunt poveşti de adormit hubul…

0 comentarii la “Vă rog frumos să nu îmi mai faceţi trafic!

 1. alexandra Reply

  Buna ziua.
  Am vrea sa va propunem un schimb: dumneavoastra sa includeti in lista de blogroll adresa http://irinapentruiasi.blogspot.com/ iar noi sa introducem adresa dumneavoastra.

  Va multumim si asteptam raspunsul dumneavoastra la adresa irina@pentruiasi.ro

 2. moldoveanca-bucuresteanca Reply

  nu poti sa inveti pe cineva ceva.poti doar sa il ajuti sa gaseasca raspunsul prin el insusi.din pacate azi nimeni nu si mai bate capul sa picure macar putina profunzime in sine, sa se priceapa pe sine, pe altii nici atat.picuram doar rautati. macar de ar fi haioase. nu ti mai bate capul cu ei, bate ti capul cu cei care pot pricepe….o gasca de nebuni frumosi, asta ne ar trebui

 3. mihnea Reply

  sefu, oricum esti printre cei mai tari bloggeri politici, asa ca nu traficul conteaza aici, ci cine te citeste :)

 4. fanel Reply

  Bravo omule..de asa ceva avem nevoie.
  Ceea ce practici tu se numeste autocenzura si bine faci, astfel te delimitezi de blogosfera damboviteana(bineinteles nu cu sens peiorativ pentru cei ce locuiesc in judetu Dambovita).

 5. Somnorosul Reply

  Bună ziua.
  Suntem două moldovence pe care nu ne bagă nimeni în seamă deşi ne-am făcut blog sub teiul lui Eminescu.
  Dacă ţi se face milă de noi bre Chinezule o să dăm şi din buric.
  …penibil uăi.
  Să mai zici Chinezule că nu-i important traficul atunci când te agaţă fetele pe centură…

 6. ihtys Reply

  simt sinceritate in aceasta postare

 7. bog306 Reply

  :| da..da…da ai cat trebuie…trafic ….faina “aceasta postare”

 8. nenea cosmos Reply

  la blogul bun traficul vine de la sine.

 9. dadatroll Reply

  “Mai este câte unul sau una, ştiţi voi, din genul sau specia care crede că tot ce înseamnă universul şi creaţia lui se află fix în jumătate din unghia lui/ei de la degetul mic. Le ştie pe toate, le vede pe toate, le înţelege pe toate.”

  Gramo

 10. robotor Reply

  sorry, suna a ipocrizie :) am ajuns aici din dashboard, evident.

 11. Daniel Reply

  Pai daca nu vrei trafic nu trebuie sa fii interesant. Si daca nu poti sa nu fii, invata sa traiesti cu asta…
  Oricum, tare faza cu comentariul ala… daca aveai ceva reclame, mai intelegeam ca vrei trafic… dar asa, chiar e aiurea… inseamna ca toti scriem pentru trafic si nu mai stim cum sa facem rost de el. Eu n-am trafic si ma bucur ca e liniste si ma pot plimba in liniste.

 12. artistu Reply

  Super bine spus. Si as putea sa il citez pe nenea Arhi:
  Varule, important in blogging e sa fii comentat ma nu sa te umple Guglea de nestiutori la cautari!
  ;)

 13. cristianpavel78 Reply

  Eu am fost acuzat ca fac trafic, atunci cand am postat comentarii personale in presa despre decesele lui Paler si Pittis, asa ca…
  In alta ordine de idei, s-ar putea sa faci trafic cu postul asta :D

 14. wormy37 Reply

  am mai scris si pe alte blogguri acelasi comment “mai bine ai 10 care te citesc zilnic si au habar despre ce-i vorba, decat sa ai 100 care n-au pe unde sa mai lase linkuri”

 15. www.hairomania.wordpress.com Reply

  al naibii paradox! si cand tocmai subliniai ca nu ai nevoie de trafic, iata-l: mare si gras :)

 16. IT Reply

  Pai ce e daca este trafic?Eu inca nu am vazut reclame pe blog :D asa ca tot traficu epentru sufletu chinezului care este oare la fel de galben ca si chinezu??La cat mai mult trafic!!!

 17. waszlaw Reply

  eu am intrat, am vorbi, trafic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.