Gîndurile unui investitor în Internet (ale mele, adică :D)

După cum cei mai atenţi dintre voi s-au prins deja, gradul de mândrie pe care îl simt când scriu rândurile astea este teribil :D Pentru că materialul de mai jos, semnat de je, a apărut în Dilema. Dap, în acea Dilemă care era pentru mine, în vremea studenţiei, o adevărată Biblie şi care a rămas, după atâţia ani, revista mea preferată.

În anii studenţiei îndrăzneam doar să visez că, poate, cândva, o să pot scrie şi eu, măcar câteva rânduri şi doar o dată, în Dilema. Aşa că vă puteţi închipui mândria pe care o simt acum când văd ditai textul semnat în clar cu numele meu apărut în această minunată revistă :) Mulţumirile mele se îndreaptă către Cezar Paul Bădescu, cel care mi-a zis, pe un ton care nu admitea replică, „bă, chinezu, ia loveşte-mă cu un text despre cum e să fii antreprenor pe net”, ceea ce am şi făcut :)

„Am împlinit un an de antreprenoriat online. Şi o spun sec, sine ira et studio, precum aş constata că afară nu e nici cald, nici frig. Pentru că exact asta simt după acest prim an, că nu a fost nici prea-prea, nici foarte-foarte. Dar cum m-am obişnuit cu linii trase gen bilanţ, fac unul succint în rîndurile de mai jos.

Offline-ul… Aaaaaaah offline-ul… În business-urile online cel mai tare te omoară offline-ul. Pentru că doar partea aia mică a icebergului e strict pe online, cea care se vede dacă tastezi www, restul este de un lumesc teribil: acte pe la Registrul Comerţului, taxe şi impozite plătite cu dovada pe hîrtie, frumos, în print, servere la care se strica hard-ul ăla fizic sau Euroweb-ul care cade pentru că un Costel a tăiat cu hîrleţul nu ştiu ce cablu, de rămîne jumate România fără net două zile. Trăim în offline, chiar dacă vieţuim în online. Dacă ne moare Avatarul, noi putem trăi în continuare fără probleme. Invers însă, nu prea.

Programatorii… Aaaaaaaah, programatorii… Această specie umană aparte, pentru care noi toţi ceilalţi existăm doar ca să îi sîcîim cu întrebări de un efemer fugitiv gen „crezi că terminăm anul ăsta?“ sau „da’ ce faci, frate, reinventezi Google?“. În ceea ce-i priveşte, am putea echivala fără probleme zicerea cu can’t live with them, can’t shoot them. Fără ei nu poţi face fix nimic în online. Şi ei ştiu asta. Şi au grijă să se bucure de acest privilegiu în fiecare secundă, în fiecare minut. Pentru că, nu-i aşa, programatorul este Obersturmführer-ul online-ului, adică e coloana vertebrală a armatei care luptă pe frontul Internetului. Cu toate astea, cu toată această relaţie permanentă de love and hate, îmi sînt foarte dragi matricşii ăştia, cum le zic eu. Şi le sînt foarte recunoscător pentru că au avut o contribuţie decisivă la a înţelege verde-n faţă cam cum e cu antreprenoriatul ăsta pe online. Respect, băieţi, respect!…”

Restul în Dilema.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Gîndurile unui investitor în Internet (ale mele, adică :D)”

  1. Sa inteleg ca ti-or taiat astia articolu imediat dupa programatori? Sau ca nu ai scris nimic despre testeri??? Testeri, da, aia care ti-or explicat ca sub ALEGE JUDETUL primul lucru care se vede e Federatia Romana De Oina -)))
    Hai ca si io m-am pticurat in ciucuri cind Silviu Ghetie mi-o aratat poza cu mine in Dilema, prin 1994 toamna. Bravos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.