Broker de vacanțe – ce înseamnă

Broker de vacanțe este o denumire de care am auzit când am fost la lansarea sediului Destine Holidays din Brașov.

Și mi s-a părut îndeajuns de interesantă încât să îți zic și ție. Adică, pe scurt, este vorba despre un fel de hypermarket cu oferte de vacanță.

Nu știu cum ești tu, dar pe mine mă încearcă un fel de strângere de stomac de fiecare dată când doamna mea îmi zice ”ia hai să ne stabilim vacanțele”. Pentru că știu că urmează un adevărat chin.

De selectat oferte. De verificat dacă ofertele selectate sunt așa cum e reclama. De întrebat printre prieteni și amici dacă au fost acolo și cum. De aflat cât mai multe detalii cu putință, în esență.

Adică foarte multă muncă de cercetare. Una migăloasă. Căci, spre exemplu, doar pentru a merge în Antalya ai sute, dacă nu mii de oferte. Pe care să le alegi, frate!? Sau soro, după caz :D

Și culmea culmilor este că, deși ai petrecut ore întregi să selectezi niște oferte, ai mari șanse să le ratezi fix pe alea care ți s-ar potrivi. Căci nu e meseria ta, ca să zic așa. Cum să știi unde să le găsești pe alea bune?

Mai mult, internetul este înțesat de oferte care privesc același hotel/destinație, dar care au informații diferite. Și asta mai mult te încurcă decât te descurcă. Să nu mai vorbim de timpul pe care îl pierzi până să găsești oferta.

Aici intră în viteză rolul unui broker de vacanțe. Pentru că face așa: îți cere câteva informații despre ce vacanță ți-ai dori, ce vrei sa faci in vacanta, ce vrei sa experimentezi. Și îți face o selecție de oferte care se potrivesc la marele fix nevoilor tale.

Altfel spus: scapi de chinul ăla de a selecta din jdemiile de oferte. Chestie care, oricum o învârtim, este curcubeu pe cerul feng shuiul tău :)

Sistemul folosit de cei de la Destine Holidays este unul care funcționează așa: iau ofertele de la mai mulți tour operatori și ți le prezintă cât mai personalizat cu putință. În funcție de nevoile tale.

Altfel spus, ai de unde alege dintre ce ți-a ales deja al tău broker de vacanțe. Și și așa oferta este una foarte mare! Pentru că Destine Holidays lucrează cu cei mai importanți tour-operatori atât din țară, cât și din străinătate. Și aici vine șmecheria – o gamă completa si complexă de servicii turistice, de la cei mai importanți furnizori de servicii, într-un singur loc.

Și mai există un avantaj: un broker de vacanțe are oferte la prețuri mult mai bune decât dacă le-ai cumpăra tu direct. Și asta tocmai datorită contractelor „beton” pe care le are în piață. Mă rog, în cele mai multe cazuri se întâmplă asta :)

Motivul fiind unul simplu: tour operatorii sunt interesați să aibă cât mai mulți ”vânzători”. Așa că le oferă brokerilor de vacanțe niște prețuri foarte bune.

Acestea fiind zise, vacanță plăcută îți doresc!

Aia zic :)

PS Dacă tot am scăpat de pârdalnica asta de pandemie, cred că a sosit timpul să mă reapuc de secțiunea de pe blog numită #WeekendDeRomânia, care a prins foarte bine la vremea ei :)

Broker de vacanțe

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.