Scriu pentru că vreau să mă împac cu moartea

Scriu pentru că vreau să mă împac cu moartea, care are forme infinite. Nu sunt un sinucigaș, ci un om simplu, care trăiește cu un scop, acela de a întări viața prin scris, de a îndepărta răul, boala, infirmitatea cu puterea cuvintelor…

Așa zice Domşa Lucian în prefața cărții sale ”Aneta”. Pe care am citit-o în primele două zile ale lui 2022. Și care m-a aruncat de foarte multe ori în copilăria mea. De unde și câteva lacrimi, de multe ori. Care m-au cam încurcat câte un pic la citit…

O poveste despre lumea satului din zona Alba. Pe care o cunosc pentru că doamna mea este din Cugir. Așa că am recunoscut graiul de acolo și modul în care personajele, atât de bine construite de Lucian, pun problema.

Apropo, cartea o puteți comanda direct de la Lucian (mesaj pe FB sau sunați la 0720944933). Ceea ce vă recomand cu mare drag!

Sunt absolut sigur că te poți regăsi în ce zice Lucian în carte. Sau că, cel puțin, o să ți se pară interesantă.Cum văd eu lucrurile, s-ar putea să îți placă această carte, dacă ești în una din cele trei categorii de mai jos.

Categoria 1. Ai crescut la bunici la țară. Măcar în vacanțe. Așa cum am pățit eu. Și ce bine că am pățit asta… Abia acum, când ma apropii de 50 de ani, îmi dau seama câtă bogăție sufletească mi-au adus acele vremuri…

Categoria 2. Dacă ai auzit povești prin familia ta despre crescutul la țară. Și te mână curiozitate să afli și mai multe despre cum era atunci.

Categoria 3. Dacă n-ai absolut nicio legătură cu crescutul la țară. Caz în care s-ar putea să îți placă exotismul, ca să îi zic așa, întâmplărilor din carte.

Revenind la ce zice Lucian în prefața cărții. Este – cum am învățat pe vremuri la română – misiunea sa auctorială. Căci Lucian depinde de dializă….

”Dacă dializa mă împinge spre marele final, scrisul, dimpotrivă, mă trage înapoi de unde am plecat, iar eu mă arunc orbește în brațele lui fără să mai țin cont de nimic”, mai zice Lucian.

Ba da, Luciane, te contrazic. Ai ținut cont. Fără să vrei. Ai ținut cont că îmi vei face o mare bucurie. Și celor care, asemenea mie, am crescut pe la bunici pe la țară. Și cărora ne este tare, tare, tare dor de acele vremuri.

Așa că, Luciane, mulțumim pentru că ne-ai adus în viață, cale de câteva sute de pagini, atât de necesara din când în când nostalgie. Căci, nu-i așa, atunci când te încearcă nostalgia din ce în ce mai des, parcă ai unde să te întorci atunci când știi unde vrei să ajungi.

Aia zic :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.