Doar 30% dintre românii singuri NU folosesc cel puțin o platformă de dating. Uau…

Notă: acest articol face parte din secțiunea de studii, analize, comentarii.

De fiecare dată când văd astfel de statistici, mi se strânge un pic stomacul. Sufletul, de fapt.

Căci eu am o doamnă fabuloasă alături de mine de vreo 23 de ani (bine, mai mult io alături de ea, știți cum zic… :D), așa că sunt binecuvântat, recunosc.

Așa că strângerea de stomac (de suflet, de fapt…) reprezintă o părere de rău că incredibil de mulți români nu au reușit să simtă și să trăiască ceea ce simt și trăiesc eu de atâția ani…

Bun, ca să ies din nota asta de plângăceală (care nu mă caracterizează până în capăt, zic), bag și o aspirațională de asta gen cap în gură: poate că mulți dintre cei care își caută jumătatea nu prea vor să primească întreg pachetul cu care vine respectiva persoană.

Căci, nu-i așa, toți cei care suntem într-o relație lungă, de orice natură (ca să îi zic așa) știm că există și în noi, dar și în jumătatea noastră acele părți mai puțin inspirate (ca să le zic așa), care creează acele momente teribile spre groaznice din istoria unui cuplu.

Doar că, dragii moșului (am 45 de ani, îmi permit să vă spun așa :D), ești cuplu adevărat nu când stai pe noruleți roz și vezi unicornii fistichii cum amușină o petunie, ci atunci când reușești să treci de acele momente teribile spre groaznice și, după ce ți-ai lins un pic din răni cât să rămână o cicatrice frumoasă, ridici privirea, te uiți în ochii jumătății tale și îi zici: ”nu știu cum dracu faci, dar parcă acum te iubesc și mai tare”.

Ceea ce vă doresc și dumneavoastră :)

Bun, și acum studiul de la care a plecat această nici nu știu cum să îi zic de am scris-o mai sus…

26% dintre persoanele singure caută un partener în offline, 20% doar pe platformele de dating, în timp ce 43% sunt dispuși să încerce o variantă care să le combine pe cele două, arată un sondaj* recent Sentimente.ro.

Potrivit datelor site-ului, 70% dintre cei singuri folosesc însă cel puțin o platformă de dating.

Deși își fac prieteni cu ușurință (59%), românii consideră că aceștia, oricât de mulți sau de apropiați ar fi, nu pot suplini lipsa unui partener de viață (81%).

Mai mult decât atât, sondajul Sentimente.ro arată că 82% dintre utilizatorii site-ului au, la rândul lor, cel puțin un prieten singur.

Doar 12% dintre aceștia apelează la apropiați pentru a-și găsi un partener, cei mai mulți fiind dispuși să facă acest pas online și offline.

De asemenea, utilizatorii site-ului au precizat 70% dintre prietenii lor singuri folosesc cel puțin o platformă de dating și o consideră o metodă eficientă pentru a cunoaște pe cineva. 54% dintre respondenți au precizat că au cel puțin un prieten care și-a cunoscut partenerul de viață printr-un site de dating.

Un avantaj important pentru cei care utilizează platformele speciale și site-urile de matrimoniale îl reprezintă tocmai faptul că o acestea oferă posibilitatea de a cunoaște pe cineva în profunzime înainte de a face pasul către o relație.

95% consideră că este esențial să fii și prieten cu partenerul de viață, iar 86% spun că de la prietenie la dragoste este doar un pas.

O legătură strânsă poate fi și răspunsul unei relații apropiate chiar și după ce cuplul se desparte, mai arată sondajul, 65% dintre respondenți fiind de părere că după dragoste poate exista prietenie.

În alegerea platformei de dating potrivite, utilizatorii menționează printre cele mai importante aspecte notorietatea, numărul de membri, relația bună cu echipa de suport, facilitatea folosirii platformei.

Potrivit sondajului, cei care folosesc deja Sentimente.ro ar recomanda sau au recomandat deja prietenilor site-ul datorită faptului că aici consideră că există o mai mare probabilitate să-și găsească un partener. Felul pozitiv în care au interacționat cu alți utilizatori, chiar dacă discuțiile nu s-au concretizat într-o relație, i-a ajutat să-și lărgească cercul social. La cei cu vârsta de 45-50 de ani și peste am observat că această componentă de socializare  este foarte importantă, a precizat Flori Dragomir, vicepreședinte fondator Sentimente.ro.

*Sondajul a fost realizat în perioada 15-30 iulie 2019, online. Au răspuns 1155 de persoane, membri ai Sentimente.ro, femei (40%) și bărbați, cu vârsta medie 36 de ani, interesați de căsătorie (57%), o relație serioasă (25%), prietenie (14%) și flirt (4%).

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Doar 30% dintre românii singuri NU folosesc cel puțin o platformă de dating. Uau…”

  1. Sondajul a fost facut in randul utilizatorilor sentimente.ro si arata ca 30% nu folosesc platforme de dating?!?!
    Pt a avea valid un astfel de rezultat, studiul trebuia facut in randul populatiei generale.
    Cine verifica aceste cifre inainte de a fi date publicitatii?
    Cred ca e nevoie de mai multa responsabilitate in promovarea informatiei, chiar si ca blogger.

    1. Sigur ca este nevoie de mai multa responsabilitate! Doar ca eu o sa fac fix ce fac de 12 ani incoace: dau informatiile mai departe si lumea decide ce sa faca cu ele. Ar fi ideal sa fim toti Iisusi Hristosi si sa le stim pe toate, dar nu e cazul, stati linistita. Deci, cum ziceam, fix de astea o sa fac si de acum inainte. Va urez dumneavoastra mult succes sa faceti lucruri mult mai responsabile. Ca sa vedeti cat de usor este sa faceti asta, desigur. Si abia astept apoi sa va acuz si eu de lipsa de responsabilitate, stiti cum zic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.