City Grill a ajuns in 2018 la o cifra de afaceri de 37,7 milioane de euro, cu 1350 de angajati

Îmi dau seama cât de bătrân sunt când citesc astfel de informații. Mă rog, la modul corect ar trebui să mă exprim ”și când citesc astfel de informații”.

Păi vă dați seama că io mâncam la La Mama aia de lângă Stadionul Dinamo? Când era singură- singurică, adică nu doar o mititică parte din ditai lanțul.

Amintiri, amintiri :D

Grupul City Grill a ajuns in 2018 la o cifra de afaceri de 37,7 milioane de euro, inregistrand o crestere de 4 milioane de euro fata de anul precedent. Dinamica pozitiva este una organica, avand ca motor cresterea numarului de clienti, fidelizarea acestora prin programul Out4Food, dar si investitiile realizate pe parcursul anului in restaurantele grupului.

Cu o crestere de 11% fata de 2017, Grupul City Grill ramane cel mai important grup romanesc de HoReCa, generand o cifra de afaceri de 37,7 milioane de euro in 2018. 40% din cifra de afaceri provine de la clientii fideli ai restaurantelor din Grup, utilizatori ai sistemului de fidelizare Out4Food.

Valoarea medie a bonului in anul 2018 in restaurantele din Grupul City Grill a fost de aproximativ 100 de lei, iar numarul de clienti a inregistrat o crestere de 10% fata de anul precedent, fiind principalul motor al evolutiei cifrei de afaceri.

Locatiile premium au fost si cele mai cautate, inclusiv pentru evenimente: Caru’ cu bere, Pescarus, Hanu’ lui Manuc si Hanu’ Berarilor. De altfel, potrivit unui studiu realizat pentru grupul City Grill in 2018, restaurantul Caru’ cu bere este preferatul bucurestenilor, care apreciaza calitatea mancarurilor si a serviciilor, dar si atmosfera si amenajarea restaurantului. Caru’ cu Bere a devenit o referinta si pentru turistii internationali, care se bucura aici de mancare traditional romaneasca, de atmosfera primitoare si de o mica lectie de istorie a Bucurestiului.

Pentru 2019, Grupul City Grill prognozeaza o crestere de cel putin 10 procente, urmand sa depaseasca un nou prag financiar de 42 milioane de euro.

Investitii: In cautarea spatiului cu potential pentru dezvoltarea retelei

Extinderea Hanu’ Berarilor –Casa Soare, unde Grupul City Grill construieste o anexa care va avea rol de sala de evenimente si bucatarie, alaturi de reamenajarea interiorului restaurantului Pescarus reprezinta proiectele majore realizate in 2018 in restaurantele existente.

Valoarea investitiilor din 2018 s-a ridicat la 2,3 milioane de euro, iar pentru 2019 sunt bugetate investitii in valoare de 3.5 milioane de euro.

In 2018 ne bugetasem o suma aproape dubla pentru investitii, insa am preferat sa nu grabim extinderea si sa continuam cautarea spatiilor ideale pentru dezvoltarea retelei de restaurante. Mizam in continuare pe specificul romanesc si ne dorim sa cream destinatii gastronomice cu identitate, care sa fie potrivite cu filozofia de business si cu publicul nostru. Avem discutii permanent, atat in Bucuresti, cat si in alte orase mari ale tarii, iar anul acesta vrem sa deschidem doua noi restaurante” – declara Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

In 2018, Grupul City Grill a intensificat programul de investitii in dezvoltarea resurselor umane, pentru limitarea efectelor deficitului major de personal din HoReCa. Proiectele principale din acest segment sunt Academia City Grill, care pregateste personal acreditat pentru domeniul ospitalitatii, precum si inceperea proiectului de invatamant dual alaturi de liceul Mihai Bravu din Bucuresti, in cadrul caruia sunt implicati 60 elevi din doua clase.

“2018 a fost marcat, mai mult ca niciodata, de deficitul de forta de munca in domeniul nostru, dar am vazut semnale puternice si din alte industrii. Speram ca actiunile noastre pentru cresterea nivelului de pregatire, a standardului de beneficii pentru angajati si educatie sa fie completate la nivel de piata si de alti jucatori, astfel incat Romania sa poate fi o tara de top pe harta ospitalitatii” –adauga Daniel Mischie.

City Grill are peste 1350 de angajati in restaurantele si cafenelele operate si este cel mai important angajator roman din industria restaurantelor. Cele mai cautate pozitii sunt cele de picoli, ospatari, bucatari si ajutor de bucatar.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.