Top 10 companii din România implicate în sport

Notă: acest articol face parte din secțiunea de studii, analize, comentarii.

Îmi pare tare rău că nu am putut ajunge la evenimentul în cadrul căruia a fost lansat acest studiu, căci mie îmi place ce face echipa Adrenallina Sports și aș fi vrut să fiu alături de ei :)

Dar, pentru că oricum ”spuma” evenimentului, ca să zic așa, este acest studiu, îmi fac datoria de onoare să vi-l arăt și voi. Și să vă las să trageți cuvenitele concluzii, în funcție de cum vă lasă… condiția fizică :D

Adrenallina Sports PR & more, prima agenție din România dedicată comunicării și evenimentelor în zona sport, viață sănătoasă, wellness, a devoalat miercuri, în cadrul ediției IV a Conferinței Sports Marketing in Romania, rezultatele studiului național TOP COMPANII DIN ROMÂNIA IMPLICATE ÎN SPORT (ediția 2).

Cercetarea agenției a luat în calcul proiectele implementate de către companii, intern sau extern, în intervalul 2017-2018. Prima ediție a studiului a fost lansată acum 2 ani, iar intervalul analizat a fost 2015-2016.

Principalele concluzii ale studiului:

  • În creștere cu 4 procente față de ediția 1 a studiului: 22% dintre companiile implicate în sport susțin prin sponsorizare sportivi profesioniști sau echipe sportive/ cluburi sportive/ asociații sportive/ ONG-uri sportive;
  • Cea mai mare creștere față de ediția 1, cu 10 procente: 55% dintre companii se asociază unor cauze sociale pentru sprijinirea comunităților vulnerabile în proiectele de sport/ viață sănătoasă/ mișcare;
  • Crește interesul companiilor pentru activări de brand ce includ sportul/ mișcarea; 
  • Programele interne cu trigger sportiv pleacă din clasicul department de HR spre departamentul marketing, pentru integrarea cu strategia de comunicare;
  • Companiile încep să marșeze mai mult pe implicarea prin voluntariat a angajaților/ susținere cauze CSR ale companii (dar buget redus);
  • Se menține lipsa curajului pentru proiecte/ implicări noi: încă este multă inerție în proiecte tradiționale.

Cea mai frumoasă veste a acestei a doua ediții a cercetării noastre este aceasta: din ce în ce mai multe companii se asociază unor cauze sociale pentru sprijinirea comunităților vulnerabile, prin proiecte de sport, viață sănătoasă și mișcare. Vestea proastă este că a scăzut numărul programelor interne de wellness adresate angajaților – din rațiuni de buget, cel mai probabil – iar partea de sport din aceste programe este încă la stadiul de <<nice to have>>. Sportul încă este copilul sărac al programelor de wellbeing din companii. Piața încă mai are de crescut în acest domeniu și încă mai sunt pași până la a înțelege că sportul schimbă viața unui om fundamental, îl face mai eficient la job și, mai ales, loial brandului și echipei sale.”, spune Raluca Mihaila, managing partner Adrenallina Sports PR & more.

TOP 10 COMPANII DIN ROMÂNIA IMPLICATE ÎN SPORT:

1.  Kaufland România

2. CEZ România

3. Telekom România

4. BCR

5. OMV Petrom

6. Continental Automotive

7. Mega Image

8. Heidelbergcement

9. Profi Rom Food

10. Azomureș

Partener principal al conferinței: CEZ ROMĂNIA

Partener catering: Condimental

Parteneri media: Revista Piața, PRwave.ro, PR-Romania.ro, Sport Total FM, Leaders Reunited, Economica.net, Telekom Sport, Manager.ro, Adrenallina.ro, Alerg.ro, Running Mag, Ziare.com.

Cercetarea a luat în calcul proiectele implementate de către companii, intern sau extern, în intervalul 2017-2018. Dincolo de topul național există și un top pe industrii: IT, banking, curierat, medical, mobilă. Studiul care a dus la TOP Companii din România implicate în sport a cuprins o cercetare cantitativă (80% din studiu ca pondere) şi una calitativă (20%).

# # #

Adrenallina Sports PR & more este prima agenție de PR din România dedicată comunicării în zona sport, viață sănatoasă, wellness. Oferă servicii de strategie & branding, organizare eveniment, strategii corporate social responsibility (CSR), programe de motivație prin sport și viață sănătoasă pentru companii.

Detalii suplimentare la www.adrenallinamedia.ro.

*Adrenallina Sports PR & more este parte a Adrenallina Media, ce cuprinde și www.adrenallina.ro, cea mai cunoscută platformă de sport de anduranță și aventură din România în alergare, ciclism, triatlon.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.