Încă două confirmări la JazzTM: Yaron Herman și Trilok Gurtu Band

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Merg înainte, ca chinezu :D, cu știrile care vă țin la curent despre ce va să se întâmple la JazzTM. Cu încă două confirmări :)

Yaron Herman, 2 iulie, 18:30, Parcul Civic

YARON_afis webYaron Herman, născut în Tel Aviv, își dorea o carieră în baschet însă, în urma unei accidentări, s-a reorientat către următoarea sa mare pasiune: muzica. Astfel, de la 16 ani a început să ia lecții de pian care, alături de talentul și entuziasmul său, l-au transformat rapid într-un pianist celebru și admirat. La 19 ani s-a mutat în Boston cu intenția de a studia Berklee College of Music, dar în scurt timp s-a mutat la Paris, unde locuiește și acum.

Muzica lui Yaron transcende toate granițele dintre genuri și șterge limitele dintre jazz, pop și muzică clasică, aducând audienței sale inovație, bucurie și o nesfârșită energie. Stilul său reflectă influențe ale unor muzicieni și pianiști precum Keith Jarrett, Paul Bley, Lennie Tristano și Brad Mehldau, artiști pop contemporani cum ar fi Björk, Sting și Olivia, dar și compozitori clasici precum Alexander Scriabin și Maurice Ravel.

A cântat în locuri precum Théâtre des Champs Elyséesin Paris și Sumida Triphony Hall în Tokyo și s-a regăsit în line-up-ul festivalurilor de jazz din Montrey, Montréal și San Francisco. A primit și numeroase premii, printre care ”Best New Instrumentalist of the Year” la Victoires du Jazz, în 2008și Adami Jazz Talent  Award, în 2007. În plus, albumul „Variations” a câștigat „Disque d’émoi award”de la Jazz Magazine.

Trilok Gurtu Band, 3 iulie, 18:30, Parcul Justiției

TRILOK_afis webUn virtuos percuționist, Trilok Gurtu a atras în jurul său, de-a lungul carierei sale, o serie de colaboratori cunoscuți la nivel mondial precum Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Bill Evans, Pharoah Sanders, Dave Holland. Având rădăcini puternic înfipte în tradiția indiană, nu este o surpriză faptul că a colaborat și cu faimoși artiști indieni – mama sa, Shobha Gurtu, Zakir Hussain, L. Shankar, Shankar Mahadevan, Hariprasad Chaurasia, The Misra Brothers și Sultan Khan.

În 2013 a lansat „Spellbound”, ca un tribut pentru mentorul și bunul său prieten Don Cherry. Trompeta, principalul instrument al marelui Don Cherry, este prezentată de-a lungul albumului prin intermediul artiștilor invitați: Nils Petter Molvær, Paolo Fresu, Matthias Schriefl, Ibrahim Maalouf, Ambrose Akinmusire,Hasan Gözetlik și Matthias Höfs, care cântă piese compuse de Trilok, dar și de legende precum Miles Davis și Dizzy Gillespie. La rândul său, însă, este un mentor pentru tinerele generații: muzicieni precum Talvin Singh, Asian Dub Foundation și Nitin Sawhney se lasă inspirați de ritmurile lui Trilok.

Cunoscutul artist a fost de două ori nominalizat la BBC World Music Awards și o dată la EMMA. De asemenea, un spectacol remarcant, care l-a avut drept invitat pe Trilok, a fost cel de la Hyde Park, din Londra, la aniversarea de 50 de ani a Reginei.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)