BadBadNotGood vine la Jazz TM!

Merg înainte ca chinezu :D și vă raportez despre ce se mai aude cu JazzTM, un festival care mi-a rămas la coracon pentru că tare faine lucruri mi s-au întâmplat când am fost acolo, după cum puteți vedea pe secțiunea specială dedicată festivalului de pe acest prea-frumos blog :)

Vestea zilei este că BadBadNotGood vine în Timișoara! Cumva, un fel de schimb intercultural peste ocean, pentru că tot l-a dat Timișoara pe Teo Milea canadienilor :)) Apropo, încă îl mai puteți vota pe românul nostru ca să rupă fâșul muzical pe acolo! :D

BadBadNotGood, una dintre cele mai valoroase trupe de jazz din Toronto, aduce la Timișoara muzică de avangardă cu influențe hip-hop. Tinerii îndrăzneți, inspirați de clasici ai genului, fragmentează melodiile până la elementele de bază și apoi le reconstruiesc în stilul propriu, proaspăt și original.

Matthew Tavares (clape), Chester Hansen (bass) și Alexander Sowinski (tobe) s-au împrietenit prin intermediul muzicii încă din 2010, în timpul facultății, iar de atunci au urcat împreună pe scena unor festivaluri precum Coachella, Sing Jazz și Nujazz Festival. Începând din 2016, trupa are un nou membru, Leland Whitty (saxofon).

Una dintre primele lor colaborări a fost pentru cover-ul piesei ”Lemonade”, a lui Gucci Mane. Aceasta a atras atenția rapper-ului Tyler, The Creator, care a ajutat ca videoclipul să devină viral. Au cântat împreună cu Tyler și au reinterpretat piese ale unor alți artiști precum: Earl Sweatshirt, Danny Brown, Frank Ocean, Ghostface Killah, Kanye West, My Bloody Valentine, James Blake și Feist.

BadBadNotGood vor urca pe scena festivalului JazzTM duminică, 3 iulie 2016.

Web BBNG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: