Interviu Teo Milea: „Mă aşez la pian şi îi spun: ori tu, ori eu!”

Iartă-mă că m-ai prins cu Cola în mână, că ar fi trebuit să am o bere când te întâlnesc pentru prima dată„, îi spun lui Teo Milea în timp ce el se îndreaptă către mine, rânjind fasolea până la urechi. Ne strângem tovărăşeşte mâna, după care se uită la mine şi zice şmechereşte: „ştii vorba ai cu berea, că a doua e mai bună?” Râdem amândoi. A durat doar 3 secunde  ca să simţim că suntem pe aceeaşi lungime de undă. Lucru care mi s-a confirmat în timpul în care am făcut acest – hai să îi spun aşa – pseudo-interviu cu el.

Teo Milea este unul din muzicienii mei preferaţi când vine vorba despre noul val. V-am povestit cât de tare m-a surprins muzica lui atunci când am ascultat-o pentru prima dată. L-am ratat constant de fiecare dată când ar fi trebuit să îl văd în concert. Aşa a fost să fie. Iar când am auzit că, deşi o să fiu în Timişoara la Jazz TM, unde cântă şi el, o să îl ratez din nou, căci o să fiu la Gărâna în seara în care cântă Teo, am intrat la bănuieli legate de karma care ne-ar fi potrivnică şi de astrele care nu se conjugă după zodiile noastre #sauceva.

Aşa că am întrebat-o pe Nebuloasa dacă, din întâmplare şi dacă Saturn nu este în vizită pe la unchiul lui Mercur, s-ar putea să mă întâlnesc cu Teo. Varianta oficială: vreau interviu. Aia neoficială: vreau să rup karma. „Desigur„, îmi răspunde Nebuloasa, „miercuri la 14.30 ţi-am stabilit interviu cu el„. Mno, cât de simplu. Şi voi, care o tot băgaţi cu karma şi de astea… :))

FLVN0452Şi am început să povestim. Io cu Teo. De parcă ne ştiam de nu ştiu când. La un moment dat i-am spus (nu că ar fi fost cazul, dar aşa e profi, mă înţelegeţi) că ce facem noi aici este un fel de interviu şi că să îmi spună când vrea să vorbim off the record. „Apoi io nu am treabă cu ce faci tu, noi povestim ca nişte oameni aici, nu am nimic de ascuns, io îs aşa cum mă vezi„, a setat Teo foarte clar limitele restrictive de foioioioi :)) în care aveam voie să mă mişc.

Lumea îmi spune că eu am inventat stilul neo-clasic. Aşa o fi, dacă zice lumea…„, precizează Teo când îl întreb care este stilul lui (căci, dacă o să ascultaţi şi voi, ceea ce vă recomand, o să înţelegeţi că e greu să îl bagi în ceva „sertare” muzicale). Cântă din anul II de facultate, a avut diverse trupe, a abordat diverse stiluri (jazz, rock, electrofunk), dar tot muzica clasică e pasiunea lui, aşa că pe zona asta a decis să meargă.

Din 2012, a înregistrat la OSIM brandul „Teo Milea” împreună cu excelenul slogan (după mintea mea) „Music is a cure for the soul„. Îmi povesteşte şi o întâmplare amuzantă cu avocata care se ocupa de dosar şi care le-a spus că nu se poate înregistra brandul „Teo Milea” pentru că „aparţine unui muzician de renume naţional„, doamna neştiind în acel moment, evident, că era vorba chiar despre el. Tot marcă înregistrată este şi „Piano Events, brand sub care îşi desfăşoară activitatea de „firmă”.

„Mă aşez la pian şi îi spun: ori tu, ori eu!”

Ah, să nu uit, o să râzi, dar am înregistrat la OSIM şi Lipatti ca brand de piane. Păi dacă era liber, de ce să nu îl iau, poate o să mă apuc la un momente dat să fac piane„, râde Teo. Îl întreb dacă asta cu construitul de piane e doar un fel de fiţă sau dacă este mare nevoie în România de piane. Devine brusc serios şi îmi spune că e dezastru în România cu pianele. „Eu cânt mai mult în străinătate decât în România, că aşa e treaba, nu că aş vrea neapărat. Apoi acolo, spre exemplu în Germania, există piane foarte bune şi în căminul cultural, doamne iartă-mă. La noi, numai la filarmonici găseşti piane bune, stăm foarte prost la capitolul ăsta„, zice Teo.

Se pot găsi piane bune pentru concert şi la 10.000 de euro. El cânta pe unul chinezesc. Şi spune că e foarte bun. „Putem circula şi cu Ford sau cu Golf, nu trebuie să avem toţi Rolls-Royce„, mă surprinde el cu o comparaţie ciudată în acest context. Dar multă lume în România crede că nu se poate cânta cum trebuie decât pe piane de 100.000 E, aşa că nu se investeşte în piane mai ieftine, dar foarte bune.

FLVN2368Îl întreb cum îl afectează pe el direct faza cu lipsa pianelor. Îmi spune că, în primul rând, creşte costul unui concert foarte mult. „Adică fee-ul meu este cam 1.000 de euro, doar că organizatorii trebuie să închirieze şi pianul, iar asta creşte mult costurile de organizare şi mulţi renunţă să mai facă ceva„, zice Teo. Apoi, fireşte, dacă nu ai pian, nu ai pe ce cânta :))

Bine, Teo, am înţeles, dar cum adică pian bun? Ce înseamnă un pian bun pentru tine?„, îl întreb. „Măh, în primul rând să nu sune ca un ciorap„, zice. „Ca un ce?„, râd. „Ca un ciorap„, râde. A cântat pe piane de o grămadă de bani care sunau mai prost decât pianele made in China. Dar cel mai tare şi mai tare îi place la un pian faptul că se poate băga în el. Mă vede un pic surprins şi începe să îmi dea sinonime: „să mă bag în el, adică să intru în el, să mă lupt cu el„. Şi, pentru că mă vede în continuare confuz, îmi dă explicaţia ultimă (după care, dacă tot nu aş fi înţeles, cred că m-ar fi considerat tembel sau ceva :D): „eu îi spun pianului când mă aşez să cânt, ori tu, ori eu„. Înţeleg într-un final. „Adică tu îi dai să îl rupi„, bag o glumiţă. Iar Teo, foarte serios: „păi nu asta înseamnă să cânţi în faţa oamenilor, să dai tot din tine?„. Dau din cap a aprobare. După aşa ceva nu mai zici nimic.

„Ştiu că sunt un produs comercial”

Piano Events, brandul sub care Teo Milea face concertele, este o afacere de familie. Aşa cum îi spune chiar el. Pentru că în această afacere este el şi soţia sa, Raluca, cea care „între noi fie vorba, face treaba aia greu cu contractele şi managementul; eu cu cântatul„, râde Teo. Nu au casă de discuri în spare, nu au impresar, totul e gestionat de ei.

FLVN2383Îl întreb câte concerte a avut din 2012, de când a început să cânte sub acest concept. „Cam 70 de concerte, cele mai multe în afara ţării„, îmi răspunde. Nu are rost să îl întreb de ce nu cântă mai mult în România, ştim deja asta: aşa e „melodia” pe la noi. Deocamdată. „Oricum, noi avem răbdare. Ştim că un busines ca ăsta durează ca să devină profitabil. Noi ne-am făcut un plan pe 5 ani. După aia tragem linie. Trebuie să ai răbdare, nu se întâmplă nimic peste noapte„, spune Teo. Îi reproşez, în glumă, că e prea businessman. Râde: „bine, măh, apoi tu crezi că eu nu ştiu că sunt un produs comercial şi că trebuie să fiu promovat ca atare, cu marketing şi tot ce trebuie?„. Şi mi-a devenit şi mai simpatic :D

Aduc vorba despre primul său album (şi singurul) „on white and black keys„. Îl întreb dacă poate să îmi spună câte exemplare a vândut de când l-a lansat. Se uită mirat la mine: „apoi ce am de ascuns?„. 1.700 de discuri vândute, majoritatea la concerte. 30 de lei discul. Acum pregăteşte cel de-al doilea album. Spune că o să fie un pic diferit de primul, dar tot pe stilul neo-clasic rămâne. O să apară în 2015, dacă totul merge cum e planificat.

Vreau să ştiu „demograficele” publicul care vine la concertele sale. „Poate că nu mă crezi, dar cei mai mulţi sunt tineri, pe la 30 de ani„, îmi răspunde. Zice că lumea vrea să asculte şi muzică de asta, doar că în România încă nu există creat sistemul care să le aducă oamenilor şi astfel de muzică.

De la 60 de oameni la primul concert, la 800 după nici doi ani

Îmi dă ca exemplu – prefaţat cu un „când se leagă, se leagă” categoric – cum a ajuns el să fie primul pianist din istoria Operei de la Dortmund, care a ajuns să cânte live pe scenă. „Eram la un concert la Arad. Organizatorul era prieten cu o regizoare din Germania, aşa că el i-a trimis discul meu. Ei i-au plăcut atât de tare, încât a vrut să le aibă ca muzică de teatru la o piesă pe care o punea în scenă. De aici muzica mea a ajuns la prim-balerina Operei din Dortmund (e româncă!), care a decis că vrea să facă o coregrafie pe una din piesele mele. Doar că mă vrea live, cu pian, să cânt eu piesa. Aşa am ajuns eu să cânt pe scena aia„, povesteşte Teo. „Aaaaa, dar să vezi fază„, adaugă, „apropo de cum se mişcă sistemul la ei: directorul Operei din Dortmund a întrebat doar atât: trăieşte compozitorul, poate fi adus? Iar când răspunsul a fost da, a zis doar atât: se rezolvă„. Râdem amândoi.

Nici nu ştiu când au trecut doi ani„, spune el, oarecum melancolic. Primul concert a avut loc în Timişoara, pe 26 iulie 2012. A avut 60 de spectatori. După nici doi ani, adică în martie 2014, tot în Timişoara, 800 de oameni au plătit bilet ca să îl vadă.

Se uită la ceas, tresare şi zice că trebuie să plece: „Ne mai  vedem noi zilele astea, că doar suntem pe aici amândoi şi trebe neapărat să bem o bere„. Îi spun că nu pot să refuz această ofertă, desigur. „Ştii, aş mai rămâne să povestim, dar tocmai am terminat o piesă nouă şi mă duc la profa mea de la Conservator să văd cum i se pare„. Şi pleacă lăsându-mă cumva cu gura căscată…

Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, Teo Milea. Aşa cum l-a văzut eu, fireşte :) Dreaqu de simpatic :D

Fotografii realizate de stimabilul Flavius Neamciuc.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Interviu Teo Milea: „Mă aşez la pian şi îi spun: ori tu, ori eu!””

  1. Pingback: Interviul saptamanii - Bogdan Daradan: "...cititi, traiti, minunati-va!" | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

  2. Pingback: Interviu Norbert Tako: "Am o echipă excelentă, nu aş schimba-o pentru nimic în lume" - Cristian China Birta

  3. Pingback: După ce bei o cafea cu cineva, altfel îl recomanzi - Cristian China Birta

  4. Pingback: Dragă Teo Milea, sper să găsești ceea ce meriți...

  5. Pingback: Ce oameni ați vrea să vedeți în secțiunea #LaBereCu?

  6. Pingback: Bravo, Teo Milea! ”Open Minds” este 2015 "Classical" Album of the Year în topul SoloPiano.com! - Cristian China Birta

  7. Pingback: Hai să îl ajutăm pe Teo Milea să ajungă no 1 în Canada! - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.