Mă credeţi că sunt foarte emoţionat că ajung pentru prima dată la Jazz TM?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Ehe, dacă aţi şti voi câte „prima” şi „pentru prima oară” am bifat eu în toţi aceşti 7 ani de blogging… Şi dacă aţi şti voi că, de fiecare dată, am avut emoţii… Şi dacă aţi şti voi că parte cu emoţiile o să rămână de fiecare dată… Nu ştiu de ce sunt aşa, de ce funcţionez aşa. Poate pentru că am rămas acelaşi copil de ţăran, care se minunează mereu şi mereu când se întâlneşte cu frumosul, cu expresia spiritului uman, cu dovada că omul este, after all, fiinţă creatoare prin excelenţă.

Teoretic, ar fi trebuit să mi se tocească organu – dacă îmi permiteţi – cu care experimentez lucruri noi. Când, de fapt, am văzut că, dimpotrivă, sunt din ce în ce mai sensibil. Şi mai curios. Şi mai doritor de nou. Şi, pe cale de consecinţă, mai emoţionat. De fiecare dată. Mno, call me un buhai bătrân şi mult mai cu coraconul pe tavă decât îmi place să recunosc :)

Anul acesta ajung pentru prima dată la Jazz TM. Când am primit invitaţia de a fi blogger oficial, din partea stimabilei Nebuloasa, am simţit aceeaşi emoţie şi acel „uauuuu” pe care le simt când ştiu că voi experimenta ceva nou. Nici măcar nu ştiam cine va cânta la festival sau cu cine o să am şansa să mă intersectez pe acolo. Staţi liniştiţi că emoţia mi-a crescut (uneori ca un ciocan în creştetul feng shuiului propriu şi personal) pe măsură ce aflam cine va fi acolo. Iar „lovitura” decisivă am primit-o când vestea că o să am imensa ocazie să îl văd pe THE Al Jarreau în faţa mea.

Ca să înţelegeţi ce înseamnă stimabilul pentru mine, există fix două imensităţi jazzistice care m-au făcut să casc gura uimire că oamenii sunt în stare de asemenea splendori muzicale: Al Jarreau şi Keith Jarret. Fiecare în stilul lui. Şi fiecare la o anumită vârstă, când mi-au picat la mare fix. Şi nu neapărat în ordinea asta, căci nu îmi cereţi să fac deosebire între ei. Amândoi sunt acolo, în coraconul meu, în fişierul cu „mulţumesc pentru muzică„. Şi nu o să iasă niciodată de acolo. Iar acum, la aproape 40 de ani, să îl văd live pe unul dintre ei este… nici măcar nu îmi găsesc cuvintele potrivite.

Sigur că, între timp, m-am depărtat oarecum de stilul muzical al lui Al Jarreau. Dar tot rămâne pentru mine cel care a fost fix atunci când trebuie şi cum trebuie ca să mă îndrume pe minunatele cărări ale muzici, iar pentru asta ştiu că o să rânjesc fasolea şi coraconul masiv la concert :)

O să trec prin nişte momente masive, ca să le zic aşa, la Jazz TM. Vă spun de pe acum, ca să nu avem discuţii :)) Nu doar la concertul lui Al Jarreau. Căci o să mă bucur la modul corespunzător şi de Neil Cowley Trio, de Mosaic Project (Terri Lyne Carrington feat. Lizz Wright), de Andreya Triana şi – deloc în ultimul rând! – de Blazzaj şi JazzyBIT. Din păcate (sau din fericire, nici nu ştiu cum să o zic…), în ultima zi a Festivalului, în care o să cânte Anoushka Shankar, The Cat Empire şi Teo Mile (iar nu ne potrivim, şefu…) eu o să plec înspre Gărâna, unde – din nou o premieră! – o să mă bucur de Festivalul celebru din acea zonă, despre care o să vă raportez la momentul potrivit.

Vă las cu câteva bucăţi din playlistul pe care îl ascult de câteva zile. Ca să mă „fezandez”, cum ar veni, pentru splendidele două zile pe care le voi petrece la Jazz TM :)

JazzTM este un festival organizat de Primăria Municipiului Timişoara şi produs de PLAIParteneri media: Jazz CultureMuzica de VestMixtopia şi Observator Cultural.

http://youtu.be/QMFd4RKeYZg

cover jazztm
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Mă credeţi că sunt foarte emoţionat că ajung pentru prima dată la Jazz TM?”

  1. Mulțumesc pentru cadourile muzicale de aici: nu-mi găseam locul, de azi dimineață. Apoi, ascultatus, plăcutus, zâmbitus. Ce să vrei mai mult, de la ziua de azi ? :)

  2. Pingback: #asaincepe Jazz TM. Scurtă introducere mai mult lungă decât scurtă - Cristian China Birta

  3. Pingback: Jaba aşteptaţi de la mine cronică de spectacol după prima zi de Jazz TM - Cristian China Birta

  4. Pingback: Al Jarreau: "Hello, Timişoara! I love your spirit! I wanna move here!" - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)