Vă raportez – în lipsă! – de la ziua 3 de Jazz TM

Când vă scriu aceste rânduri, sunt la Gărâna, iar afară plouă de rupe (aşa cum face de câteva ore bune). Nu că aş fi deprimat sau ceva (căci zona este atât de frumoasă încât nu mă stresează decisiv rafalele astea de ploaie), dar când am deschis mailul de la Nebuloasa, în care îmi trimisese nişte poze din ziua 3 de Jazz TM, am rânjit fasolea şi, brusc, m-am simţit mai bine. Căci am văzut în acele poze nişte oameni faini, în ploiae, uzi, muraţi, dar rânjjind fasolea cam cum rânjesc eu acum, când scriu aceste rânduri şi când mă uit la pozele cu pricina.

Şi mi-am dat deama, definitiv şi irevocabil, care este faza cu isprăvi de genul Jazz TM. Să reluăm un pic: eu în ploaie la Gărâna mă uit la nişte poze cu nişte oameni din Timişoara, în ploaie şi toţi zâmbim. Despre asta este vorba, stimablilor, despre acel spirit pe care nu ştiu cum să îl numesc pentru a nu repeta acea atât de utilizată până la frecare excesivă expresie „spiritul festivalului„.

De fapt, ştiţi ce? O spun: „spiritul festivalului”. Pentru că aşa ceva e ca berea: nu contează de câte ori o bei, ea tot o licoare splendidă este! Aşa că nu-i bai că e prea folosit termenul ăsta. Este un adevăr, aşa că nu ar trebui să ne fie jenă sau alte alea să îl rostim.

Hai să vă dau pozele despre care v-am raportat. Cu menţiunea că am ceva să le transmit tuturor celor care au stat în ploaie: Respect! Dreaqu de simpatici :D

Poze realizate de Flavius Neamciuc şi Seba Tătaru.

JazzTM este un festival organizat de Primăria Municipiului Timişoara şi produs de PLAIParteneri media: Jazz CultureMuzica de VestMixtopia şi Observator Cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: