Sprijina.ro, 140.000 de euro atrași în 8 luni

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Tot mai mulți români aleg să se implice în susţinerea proiectelor cu impact asupra comunității. Unul dintre ele este Sprijina.ro, despre care vă tot povestesc pe blog, încă de când s-a lansat. Platforma de crowdfunding a crescut frumos în mai puțin de un an și cifrele o dovedesc:

Astfel, cele 140 de inițiative înscrise pe Sprijina.ro au primit finanțare totală în valoare de peste 140.000 de euro, în opt luni de la lansarea platformei de crowdfunding.

De la lansarea Sprijina.ro, în iulie 2015, până în prezent, platforma a avut 400.000 de vizitatori unici, 7.000 de suținători, care au contribuit, în medie, cu fonduri de 100 lei pentru proiectele înscrise pe platformă. Valoarea fondurilor atrase pe Sprijina.ro a accelerat puternic în ultimele două luni, crescând cu peste 50% față de cea înregistrată în intervalul iulie 2015 – ianuarie 2016.

Unul dintre proiectele cu impact puternic în rândul susținătorilor vizează realizarea unui centru multifuncţional de recuperare şi terapie pentru persoanele cu dizabilităţi. Acesta a stabilit un record de finanțare, atrăgând fonduri în valoare de peste 11.500 de euro în prima zi pe Sprijina.ro.

Printre cele mai populare proiecte active pe Sprijina.ro se numără și Sprijină România Unită, inițiat de Partidul România Unită, formațiune independentă condusă de deputatul Bogdan Diaconu. Prin intermediul platformei de crowdfunding, Asociația ”Demos” și-a propus să strângă 1 milion de lei, sumă necesară pentru finanțarea Partidului România Unită în campania electorală pentru alegerile locale. Până în prezent, inițiativa a atras finanțări în valoare de aproape 1.500 de lei, în cinci zile de la prezența pe platformă, și va mai fi activă încă 40 de zile.

sprijina.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)