90.000 de euro de finanțări în 6 luni de crowdfunding pe sprijina.ro

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Vă spuneam de sprijina.ro acum șase luni și iată cum arată, în cifre și date, evoluția celei mai noi platforme de crowdfunding din România:

Românii au finanțat cu peste 90.000 de euro proiectele și cauzele înscrise. Cel mai popular proiect activ pe platformă este inițiat de un ONG din Baia Mare, care și-a propus să doteze Spitalul Județean Maramureș cu două echipamente medicale necesare pentru salvarea vieților a sute de copii, reușind să obțină, până în acest moment, fonduri de peste 50.000 lei.

Cele peste 140 de proiecte înscrise in cele 6 luni de la lansare pe Sprijina.ro au atras, în total, 250.000 de vizualizări și finanțări totale de peste 90.000 euro, de la peste 1.800 de persoane. Dacă în primele luni de la lansare, românii au sprijinit cauzele înscrise pe platformă cu fonduri totale de 36.000 euro, pe măsură ce proiectele au crescut ca număr, diversitate și originalitate, contribuțiile au crescut cu 50% în intervalul octombrie-decembrie.

Cea mai populară cauză de pe Sprijina.ro, activă din 13 noiembrie 2015, până pe 11 februarie 2016, anul acesta, este cea inițiată de Fundația Hope and Homes for Children  (HHC) Romania. ONG-ul din Baia Mare și-a propus să strângă 50.000 de lei pentru achiziționarea a două video-bronhoscoape pentru copii pentru Spitalul Județean Maramureș. Cele două echipamente medicale vor fi folosite pentru dotarea spitalului și a ambulanței pentru a salva, pe viitor, viețile a sute de copii.

Până în prezent, în două luni de la publicarea pe platformă, cauza inițiată de HHC România a fost finanțată în proporție de peste 100%, fiind vizualizată de mai bine de 26.000 de persoane. Proiectul continuă, însă, strângerea de fonduri, atât în mediul online,  cât și în offline.

a9aeac0b-d668-45de-a07a-4f3dec601e38

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)