Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Pe Sprijină.ro s-a finanțat „Herman – Omul din spatele terorii”, cu Ion Caramitru în rol principal

V-am spus despre Sprijină.ro nu cu mult timp în urmă și mă bucur să dau de veste astăzi  că „Herman – Omul din spatele terorii”, primul lung metraj românesc care abordează terorile din închisoarea comunistă de la Pitești, cu Ion Caramitru în rol principal, a reusit, in circa doua saptamani, să atragă finanțări de aproape 7.000 lei pentru productie ți postpoductie, pe această platformă.

Proiectul, lansat de o echipă de tineri cineaști independenți, este în plin proces finanțare, oferindu-le potențialilor susținători posibilitatea de a deveni producători ai peliculei.

”Herman – Omul din spatele terorii” este un proiect finanțat 100% prin crowdfunding, înscris pe Sprijina.ro, cea mai nouă platformă de crowdfunding din România, pe 23 iulie, anul acesta. Până în prezent, lung metrajul a atras 19 donații, în valoare de circa 7.000 lei, și peste 11.000 de vizualizări pe Sprijina.ro.  Banii urmează să fie utilizați pentru postproducția și distribuția filmului, care va fi activ pe platformă încă 10 zile.

Donatorii care aleg să se implice în finanțarea primului film care abordează în profunzime subiectul experimentului Pitești, una dintre cele mai dure închisori comuniste din România, vor avea ocazia să se numere, oficial, printre producătorii sau sponsorii lung-metrajului care îl are în rol principal pe Ion Caramitru.

Filmul ”Herman – Omul din spatele terorii” este un lung metraj cu abordare sinceră și originală a controversatului experiment din închisoarea Pitești, din  anii 1942 – 1954. Povestea este o expunere a vieții lui Herman, un tânăr cu un viitor promițător care, datorită împrejurărilor extreme, ajunge unul dintre cei mai eficienți torționari ai faimosului Experiment Pitești, din perioada comunismului.

“Herman” este o expunere răscolitoare a unei povești născute la începuturile regimului, atunci când granița dintre prieten și dușman era aproape invizibilă. Este o etalare terifiantă a trădării de sine, credinței, familiei și negării originilor. În același timp, este o poveste emoționantă despre iubire, prieteni, speranță, ce dezvaluie felul în care o victimă, o persoană inocentă, poate fi mutilată și transfomată într-un monstru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.