Pe Sprijină.ro s-a finanțat „Herman – Omul din spatele terorii”, cu Ion Caramitru în rol principal

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

V-am spus despre Sprijină.ro nu cu mult timp în urmă și mă bucur să dau de veste astăzi  că „Herman – Omul din spatele terorii”, primul lung metraj românesc care abordează terorile din închisoarea comunistă de la Pitești, cu Ion Caramitru în rol principal, a reusit, in circa doua saptamani, să atragă finanțări de aproape 7.000 lei pentru productie ți postpoductie, pe această platformă.

Proiectul, lansat de o echipă de tineri cineaști independenți, este în plin proces finanțare, oferindu-le potențialilor susținători posibilitatea de a deveni producători ai peliculei.

”Herman – Omul din spatele terorii” este un proiect finanțat 100% prin crowdfunding, înscris pe Sprijina.ro, cea mai nouă platformă de crowdfunding din România, pe 23 iulie, anul acesta. Până în prezent, lung metrajul a atras 19 donații, în valoare de circa 7.000 lei, și peste 11.000 de vizualizări pe Sprijina.ro.  Banii urmează să fie utilizați pentru postproducția și distribuția filmului, care va fi activ pe platformă încă 10 zile.

Donatorii care aleg să se implice în finanțarea primului film care abordează în profunzime subiectul experimentului Pitești, una dintre cele mai dure închisori comuniste din România, vor avea ocazia să se numere, oficial, printre producătorii sau sponsorii lung-metrajului care îl are în rol principal pe Ion Caramitru.

Filmul ”Herman – Omul din spatele terorii” este un lung metraj cu abordare sinceră și originală a controversatului experiment din închisoarea Pitești, din  anii 1942 – 1954. Povestea este o expunere a vieții lui Herman, un tânăr cu un viitor promițător care, datorită împrejurărilor extreme, ajunge unul dintre cei mai eficienți torționari ai faimosului Experiment Pitești, din perioada comunismului.

“Herman” este o expunere răscolitoare a unei povești născute la începuturile regimului, atunci când granița dintre prieten și dușman era aproape invizibilă. Este o etalare terifiantă a trădării de sine, credinței, familiei și negării originilor. În același timp, este o poveste emoționantă despre iubire, prieteni, speranță, ce dezvaluie felul în care o victimă, o persoană inocentă, poate fi mutilată și transfomată într-un monstru.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)