Cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare

Când am văzut, în urmă cu ceva vreme, rezultatele unui studiu care arătă că tinerii (mult prea-cunoscuții millenials), atunci când vor să se angajeze, unul din lucrurile foarte importante pentru ei este să își caute șefii în social media, am zis ”uau, asta chiar e ciudată rău…”.

Apoi am mai văzut niște studii sau focus grupuri care confirmau faptul că undeva la peste 30% din decizia tinerilor de a aplica la sau, după caz, de a accepta un job ține de cât de bine se mișcă viitorii lor șefi în social media. Dar tot clătinam neîncrezător din cap.

Apoi, cam cu vreo 8 luni în urmă, a venit lovitura finală, ca să îi zic așa. Bine, de fapt vorbim de mai multe lovituri mici, dar decisive. Căci am primit în foarte multe rânduri confirmarea chiar din piața românească a acestui comportament al tinerilor.

Am vorbit cu mai mulți oameni din departamentele de HR ale companiilor, care mi-au confirmat că simt o presiune din ce în ce mai mare din partea tinerilor pe care îi targetează cu joburi ca brandul companiei și, mai ales, brandurile personale ale celor din top management să aibă o prezență măcar decentă în social media.

Am vorbit cu foarte mulți tineri (mă duc foarte des să mă întâlnesc cu studenții, chiar mă energizează entuziasmul lor) care nu doar că mi-au confirmat că fix așa fac, dacă sunt atrași, din diverse motive de un job, musai caută în social media să vadă care-i treaba și, uneori, se dezumflă când văd că nu e mai nimic pe acolo…

Și, dacă toate cele despre care vă spun mai sus să zicem că nu ar fi reușit să mă convingă, a venit și răspunsul a peste 150 de oameni din companii, pe care i-am rugat să completeze un chestionar despre ce fel de cursuri despre social media ar vrea din partea noastră, a celor de la agenția digitală Kooperativa 2.0.

Ei bine, Top 3 dorințe de cursuri de social media din partea respondenților, practic cu procente aproape egale, a fost așa:

Cum să creezi o strategie eficientă de social media. Am făcut deja două cursuri, cu un feed-back foarte, foarte bun, drept pentru care o să mai facem, desigur).

Cum să interpretăm în analytics o campanie cu influenceri. Cel mai probabil o să facem un astfel de curs mai prin toamnă, căci vara acum numai de chestiuni de astea mai tehnice nu vă și nu ne arde, știți cum zic :D

Cum mă poate ajuta social media pe partea de employer branding. Tocmai ce am lansat acest curs, așa că nu cumva să ratați ocazia de a fi printre primii beneficiari ai înțelepciunii noastre 2.0 :D

Despre ce o să discutăm la acest curs?

Despre cum să îți construiești strategia de social media care să maximizeze rezultatele campaniilor de recrutare în mediul digital.

Despre cum să setezi parametri optimi în social media (yeap, social media are o masivă parte tehnică) ca să ai efecte maxime pe partea de employer branding.

Despre cât de importantă este prezența brandurilor personale ale celor din top management în social media, ocazie cu care o să vă dăm și niște agumente și, poate mai important, niște tooluri cu care să îi convingeți să se miște mai cu talent în zona asta.

Despre cum te poate ajuta, ca brand, prezența angajaților în social media, dar și invers, cum poate ajuta o prezență bună a companiei în social media brandurile angajaților.

Dacă vreți mai multe informații despre cursul ”Cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare”, dați un mail pe cursuri@kooperativa.ro. Și povestim acolo mai multe :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.