Fiți optimiști și beți bere pentru a avea o inimă sănătoasă

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Bolile de inimă fac, anual, milioane de victime la nivel mondial. Și pentru că e mult mai bine să te ocupi de prevenția unei boli, decât de tratarea acesteia, iată câteva sfaturi din partea Corinei Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție:

1. Mergeți pe jos

Este binecunoscut faptul că activitățile fizice, efectuate regulat, previn o multitudine de boli, dar mai puțin cunoscut este că mersul pe jos, în pas alert, contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Recent, s-a demonstrat că mersul susținut pentru 30 minute, în fiecare zi, reduce semnificativ riscul hipertensiunii, menținând, astfel, o inimă sănătoasă.

2. Consumumați bere moderat

Studii recent efectuate au reconfirmat că persoanele care consumă bere în cantități moderate pot fi mai puțin expuse la infarct sau la alte afecțiuni ale inimii. Datorită faptului că berea are rol în stimularea producerii ”colesterolului bun” (colesteroul HDL), riscul apariței bolilor coronariene s-ar putea diminua. În plus, consumul moderat de bere poate conduce la scăderea nivelului de homocisteină din sânge care, în cantități mari, este un factor activ în producerea afecțiunilor cardiovasculare.

”Pe lângă beneficiile sale nutritive datorate ingredientelor naturale din care este produsă, berea, consumată în cantități moderate, poate contribui la scăderea incidenței afecțiunilor cardio-vasculare. Astfel spus, consumul moderat de bere se poate integra perfect într-un stil de viață echilibrat care implică exercițiu fizic și o alimentație sănătoasă”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

3. Fiți optimiști

Se pare că starea de spirit și sănătatea organismului se află în strânsă legătură, abordarea cu optimism a încercărilor fiecărei zile devenind un adevărat leac pentru un sistem cardiovascular sănătos. În plus, cercetătorii au confirmat faptul că oamenii optimiști au mai puține șanse să sufere de o boală de inimă, comparativ cu cei pesimiști. Așadar, o stare emoțională bună garantează nu numai o viață fericită, ci și una sănătoasă.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)