Beneficiul consumului moderat de bere: efect antioxidant asupra organismului

Vă tot spun despre bere că nu îngrașă și că are efecte benefice asupra organismului. Și nu pentru că mi-ar plăcea berea (ceea ce nu e departe de adevăr, dar nu asta e ideea), ci pentru că e bine de știut că aceasta nu dăunează sănătății, atunci când e consumată cu moderație, din contră. Și n-o zic eu:

Consumul moderat de bere poate stimula puterea antioxidantă a organismului și nu influenţează greutatea corporală, profilul lipidic și nivelul transaminazelor serice. Concluziile aparțin celui mai recent studiu lansat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, ”Influența consumului moderat de bere asupra unor markeri ai stresului oxidativ”.

Studiul este realizat de către Julien Cherfan, Masterand la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu-Hațieganu” din Cluj-Napoca, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Potrivit cercetării efectuate de Julien Cherfan,”unele dintre efectele sanogenetice ale berii s-ar datora compușilor antioxidanți (fenolici). După absorbție, fenolii (ex: acidul vanilic, cafeic, siringic) prezenți în mod natural în bere datorită ingredienteler sale – hamei și cereale -, sunt capabili să contribuie la mărirea capacității antioxidante a plasmei.Una dintre caracteristicile fenolilor este aceea că sunt greu solubili în apă, dar foarte solubili în alcoolul pe care berea îl conține, influențându-se astfel absorbția acestora în organism.”

Concluziile rezultate în urma cercetării sunt confirmate și de dr. Corina Aurelia Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție: ”Fiind fabricată exclusiv din apă, hamei și cereale, berea, consumată moderat, poate furmiza, printre altele, substanțe valoroase precum compușii fenolici care intervin în prevenirea sau întârzierea proceselor oxidative. Antioxidanții sunt molecule care au capacitatea de a ajuta organismul uman să lupte cu radicalii liberi (molecule dăunatoare) care pot avea ca efect declanșarea mai multor afecțiuni grave precum: disfuncția endotelială, cardiopatia ischemică și bolile neurodegenerative.”

bereAșadar, beți bere fără griji că nu vă face rău, dar nu exagerați că nu vă face bine. :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.