Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție finanțează cercetătorii (150.000 lei, buget total) care vor să studiueze efectele consumului moderat de bere asupra sănătății și anunță prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pe această temă până pe 30 iunie 2016.
Bursele de cercetare sunt adresate studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceştia să aparțină unor centre de învățamânt superior sau centre de cercetare din România. Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.
“Bursele pe care Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriție le acordă anual s-au născut din dorința de a oferi pasionaților de cercetare oportunitatea de a-și valorifica cunoștințele și de a face primii pași într-o carieră în domeniu. Așteptăm și anul acesta propuneri de proiecte originale, iar pentru a le oferi tuturor celor interesați șansa de a aplica, perioada de depunere a lucrărilor a fost prelungită până pe 30 iunie a.c. Le urăm tuturor mult succes!”, a declarat dr. Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
P. S. Mai multe detalii legate de criteriile de eligibilitate, dar și de modalitățile de înscriere pot fi găsite pe site-ul Centrului de Bere, Sănătate și Nutriție, la secțiune Burse de Cercetare.