Serios că berea nu îngrașă :)

Pe vremea activității intense de pe blogdebere.ro, descopeream cu stupoare că berea este o licoare deloc vinovată de celebrele „burți de bere” de care a fost acuzată ani de-a rândul. Și de atunci, de fiecare dată când am ocazia, susțin cauza aceasta în public. :)) Și anume că berea, ca orice aliment (da), consumată cu moderație, are proprietăți benefice pentru sănătate. Și aia fizică și aia psihică, dacă mă întrebați pe mine.

De fapt, puteți să nu mă întrebați deloc pe mine, pentru că, potrivit nutriționiștilor, anumite substanțe derivate din hamei ar putea contribui la prevenirea obezității, îmbunătățind metabolismului lipidelor și controlând depunerea excesivă a grăsimii pe vasele de sânge.

De asemenea, din punct de vedere al aportului caloric, berea are un conținut mic de calorii, iar dacă este consumată cu moderație nu îngrașă, spun specialiștii: 350 de ml de bere conțin 150 de calorii, 13 g de carbohidrați, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi și 5% alcool. Pe bună dreptate, berea poate face parte dintr-un stil de viață sănătos datorită în special conținutului său de peste 90% apă și a unui aport de vitamine importante pentru starea de bine a organismului, vitaminele B2 şi B6, alături de sodiu”, afirmă dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Consumată moderat, berea nu pune în pericol dieta persoanelor care își doresc să slăbească, spun nutriționiștii. Fabricată exclusiv din ingrediente naturale – apa, cereale și hamei – berea  aduce organismului un aport de minerale, vitamine și antioxidanți esențiali. Nu în ultimul rând specialiștii precizează că berea nu conţine colesterol, iar cantitatea de zaharuri este scăzută.

berea nu îngrașă

2 comentarii la “Serios că berea nu îngrașă :)

  1. cotos Reply

    Deci berea din comert nu se inscrie in acesti parametrii :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.