Samsung: Românii vor să investească în tehnologie

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Vă prezint un studiu Samsung, din care trageți singuri concluziile legate de cât de mult sunt dispuși ai noștri să investească în tehnologie. :)

Consumatorii români sunt interesați de noile tehnologii, potrivit studiului anual Techonomic Index, realizat de Samsung, care oferă o privire cuprinzătoare asupra comportamentelor și atitudinilor față de tehnologie a 18.000 de consumatori europeni.

Apetitul românilor pentru tehnologie crește, aceștia fiind mai înclinați să cumpere dispozitive de ultimă generație decât media europeană. Studiul a fost realizat online, pe 1.000 de respondenți cu vârsta peste 16 ani.

  • 40% dintre români intenționează să cumpere un telefon mobil în următoarele 3 luni
  • În comparație cu ceilalți europeni, de două ori mai mulți consumatori din România plănuiesc să cumpere un televizor nou sau accesorii de gătit și curățenie în casele lor în următorul trimestru
  • În România, 15% dintre utilizatori intenționează să își cumpere o tabletă în următoarele trei luni, față de media europeană de 11%
  • Jumătate dintre cei care își doresc să achiziționeze un telefon nou își doresc o performanță mai bună, la fel și în cazul laptop-urilor. Un sfert (28%) înlocuiesc un dispozitiv mobil sau laptop stricat (22%).

Încrederea consumatorilor

Încrederea românilor în finanțele personale este comparabilă cu cea a nordicilor când vine vorba de consum, dar în ceea ce privește planurile de investiție în noi dispozitive tehnologice, cei din Țările Nordice sunt aproape la jumătate față români.

Apetitul românilor pentru tehnologie: numărul de dispozitive și timpul de utilizare sunt mari

Majoritatea covârșitoare a gospodăriilor din România (97%) are cel puțin un telefon mobil, PC sau laptop, televizor și aparat electrocasnic. În prezent, penetrarea tabletelor a ajuns la 67%, puțin mai mare decât media europeană de 64%. În ansamblu, studiul arată că locuința anului 2015 este acum îmbogățită de tehnologie și numărul de dispozitive deținute de un român este de 19, similar mediei europene. Nu numai că sunt mai multe dispozitive în gospodării, dar timpul total petrecut utilizându-le zi de zi este de 10 ore și 20 de minute, cu 2 ore și 20 de minute mai mult decât media europeană.

  • Românii au acum o medie de 19 dispozitive electronice în gospodăriile lor, la fel ca restul europenilor
  • Aproape toate gospodăriile din România dețin telefon mobil, PC / laptop, TV, electrocasnice pentru gătit și curățenie
  • Gradul de penetrare a pieței pentru tablete (67%) este puțin mai mare decât media europeană de 64%
  • Consumatorii români folosesc dispozitive electronice timp de 10 ore și 20 de minute pe zi, cu două ore și 20 de minute mai mult decât media europeană.
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Samsung: Românii vor să investească în tehnologie”

  1. Foarte bine au prins gadgeturile si internetul mobil inclusiv in zona rurala unde nu exista infrastructura pentru internet prin cablu, ori preturile sunt mult mai mari decat pretul unei optiuni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)