MOL România, Fundația pentru Parteneriat și proiectele de mediu

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Poate nu știați, dar cei de la MOL România sunt la al 10-lea an de implementat proiecte de mediu.

Mai exact, prin Programul Spații Verzi, MOL România și Fundația pentru Parteneriat finanțează asociațiile care se implică în implementarea proiectului de mediu. Anul acesta se va oferi suma de 640.000 de lei pentru 47 de proiecte de mediu din România.

Bravo, băieți – că bună treabă ați făcut!

În cadrul componentei Spații Verzi Urbane, din 86 de cereri de finanțare au fost selectate 25 de proiecte care se vor desfășura în 17 județe ale țării. Organizațiile câştigătoare vor reamenaja curţi de şcoli, de universități, de grădiniţe, curți de biblioteci, parcuri publice, curţi ale centrelor de copii. Două dintre proiectele selectate se vor desfășura în grădini botanice.

Prin activitățile acestor proiecte vor fi plantați peste 4.000 de arbori și arbuști și în jur de 7.500 flori, pe o suprafață de 27.690 mp de spații verzi. Aceste terenuri vor deveni spații de desfășurare a unor activități de conștientizare de protecția mediului, în special pentru elevi.

Un număr de 60 de proiecte au fost depuse la componenta Arii Naturale Protejate, iar 22 dintre acestea au fost selectate pentru finanţare. Câştigătorii au obţinut fonduri pentru activităţi tip Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum „Ziua Rezervaţiei”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii şi amenajarea unor centre de vizitare. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula în 11 judeţe din ţară.

În cele nouă ediţii anterioare ale programului Spaţii Verzi, desfăşurate în perioada 2006-2014, s-au implicat peste 150.000 de participanți. Proiectele finanţate au „înverzit” o suprafaţă de circa 400.000 de metri pătraţi.

De asemenea, Spaţii Verzi a sprijinit 147 de proiecte de popularizare a importanţei ariilor protejate, prin activităţi variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger – în care copiii au fost îndrumaţi în domeniul protecţiei şi conservării patrimoniului natural, înfiinţarea de poteci tematice în scop educaţional.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)